DAD'dan tecavüzcüye tecavüzcü diyen Mola'ya destek

DAD Kadın Meclisi, tecavüzcü Musa Orhan'a tecavüzcü dediği için hakkında dava açılan Oyuncu Ezgi Mola’ya destek mektubu gönderdi.

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Kadın Meclisi, İpek Er’e tecavüz eden ve Er'i intihara sürükleyen Türk Uzman Çavuş Musa Orhan’a “hakaret” ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Oyuncu Ezgi Mola’ya açık mektup gönderdi.  
“Katledilen tüm kadınların önünde özümüz ile dardayız” başlığıyla gönderilen mektupta, şu ifadelere yer verildi:
“Sevgili Ezgi; kelimelerin anlamını yitirdiği zamanlardayız.  En kötüsü ne biliyor musun? Tecavüz edene tecavüzcü diyemediğimiz hele ki can, bu tecavüzcü bir devlet görevlisi ise. Ölen bir Kürt kadınıysa İpek Erler öldüğüyle ve uğradığı tecavüzle kalıyor. Tecavüzcü Musa Orhan'ın sanırım senden beklediği saygıdeğer tecavüzcü demendi. Ülkemizde cezaevlerinde kadınlar çıplak arama bahanesiyle taciz ediliyor, işkenceye, tecavüze uğruyorlar. Ve tecavüzle sindirilmeye çalışıyorlar. Kadınlar kanun eliyle darp edilip, öldürülüp çocukların tecavüze, istismara uğradığı ve ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyen kadın bakanı oldu bu ülkenin. Çünkü artık bu ülkede katilin, tecavüzcünün mağdur, öldürülenin, tecavüze uğrayanın fail olarak görülen bir ülkede yaşıyoruz… İyiyi kötüden ayıran adaletin adıdır vicdan aslında. Bu sebeptendir ki biz Aleviler, vicdanımızın sesini duymak için her gün elimizi yüreğimizin üzerinde taşırız."

'DEVLET TECAVÜZCÜYÜ AKLIYOR'

Musa Orhan’ın haber programlarında yüzünün kapatıldığına, adının saklandığına yer verilen mektupta, “Yani tecavüzcünün mağdur gösterilmesi sen tarafından ayrıca üzerinde durulması gereken bir durumdur. Herkesin itiraz etmesi gereken, sessizlerin çığlığı olmak, söz kuranların suçluya suçlu demenin suç sayıldığı bir ülkede yaşamak gibi bir talihsizliğe sahip olan kadınlarız. Tecavüzcüyü aklayan eril devletçi anlayış biz kadınları görmezden gelseniz de biz kadınlar susmayacağız. Mevcut AKP–MHP faşist iktidarcı erkek zihniyetinin İstanbul sözleşmesini feshetmesi, kadınların mücadeleyle kazandıkları haklarını gasp edilmesi kadın iradesine yapılan başka bir suçtur. Aynı zamanda şiddete ve tecavüze uğraması, siyaset yapan ve çocuklar ölmesin diyen kadınları cezaevlerine gönderen kadın iradesine bir darbedir. Doğru söz hak kelamıdır, sözün biz Demokratik Alevi Dernekleri kadın meclisi olarak sözümüzdür” denildi.