DAKB: Gün, nahak zihniyete karşı mücadele günüdür

Rojava’ya saldırılara karşısında Avrupa ülkelerinin sessizliğine tepki gösteren DAKB, kadın düşmanı Türk devlet iktidarına karşı net tutum almaya davet etti; DAKB olarak destansı mücadelenin yanında olacaklarını vurguladı.

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği (DAKB), Türk devletinin saldırıları sonucu Qamişlo Kantonu Eşbaşkanı Yusra Derwêş, yardımcısı Leyman Şiwêş ve Süryani Fırat Tuma’nın katledilmesini yaptığı yazılı bir açıklamayla kınadı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Buğdayın ilk başak verdiği, Kadın Ana’nın güneşe semah döndüğü Mezopotamya coğrafyasında, bugün bolluk ve bereketin yerine zulüm yaşanıyor. Başta AKP-MHP ve Ergenekon zihniyeti olmak üzere TC devleti, tek kimlik, tek din, tek dil ile 100’üncü yılında halkların ve inançların soykırımına son çiviyi çakmak istiyor. 14-28 Mayıs tarihlerinde yapılan adil ve eşit olmayan seçimlerde toplumun iradesine el koyarak faşist iktidarını yeniden tahkim eden tek adam rejimi, küresel güçlerin ve karanlık çetelerin desteğini alan bu faşist iktidar, Kürtlerin, Alevilerin ve kadınların kazanımlarını yok etmeye yeminlidir. Tek adam rejimi, yeni kabinesine bazı Kürtleri de yanına alarak bir yandan Kürtlere mavi boncuk dağıtırken itiraz eden, direnen Kürtlere karşı da topyekûn saldırı içindedir. Ülke içinde ve ülke dışında kendisi gibi düşünmeyen her kesime düşman hukukunu uygulamakta, ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. Bunları 21 yıllık iktidarlarından biliyoruz.

Hükümetin ve Soylu’nun açıklamaları gösteriyor ki gündemleri dört parça Kurdistan’ı işgal ve ilhak etmek, Kürtlere 21. yüzyılda soykırımı yaşatmak istiyorlar. Bu vahşi ve barbar amacını yerine getirmek için öncelikle kendisine biat ermeyen kadınları hedef almaktadır. Çünkü direnen kadınların Rojava Kadın Devrimi’nde neleri başardığını çok iyi biliyorlar. O nedenle Rojava’daki Kadın Devrimi her gün ve her saat saldırı altındadır. Bir yandan topçu atışları, öte yandan İHA ve SİHA’larla kadınların, devrimcilerin ve direnen Kürtlerin avındalar.

Son SİHA saldırısında Qamişlo Kanton Eşbaşkanı Yusra Derwêş’in içinde bulunduğu araç bombalandı. Bu bombalı saldırı sonunda araçta bulunan iki kadın can ile aracın sürücüsü katledildiler. Buradan çağrımız barıştan yana olan herkesedir. Tek adam rejiminin saldırganlığına karşı birlikte mücadele etme günüdür. Bu temelde de kadim Mezopotamya Anadolu topraklarında eril egemenlikçi nahak zihniyete karşı hak ve hakikatin mücadelesi kesintisiz devam etmektedir. Hiçbir zulme, öldürmeye, canlı cansız hiçbir varlığın yok olmasına rızalık vermeyen biz Alevi kadınları, Rojava’nın Qamişlo Kantonu’nda SİHA saldırısında hayatını kaybeden Kanton Eşbaşkanı Yusra Derwêş, Rihan Amûdê ve Fırat Daniel canlarımızın mücadelesi önünde özümüz darda, elimiz yüreğimizdedir. Hiçbir dinde ve inançta sabahın şafağında güneşe semah duranlar katledilmez. Tüm katliam ve kıyımlara rağmen o topraklarda karanlık DAİŞ barbarlarına karşı aydınlığı savunan kadınların mücadelesi devam ediyor. Biz DAKB olarak bu nahak zihniyeti çok iyi biliyoruz ve tanıklarıyız, sanıklarıyız. DAKB olarak Avrupa ülkelerine sesleniyoruz. Katiller bellidir. Bizlerden çok sizler de bu katil ülkeyi ve ülkeyi yönetenlerin faşist, ırkçı ve soykırımcı politikalarını bilmektesiniz. Sizleri bu alçak kadın düşmanlarına karşı net tutum almaya davet ediyoruz. Başta biz kadınlar olmak üzere hepimize düşen, verilen destansı mücadelenin yanında olmak, bu hak ve hakikat mücadelesini her alanda sahiplenmektir. Bu anlamda gün, nahak zihniyete karşı mücadele, dayanışma ve birlikte kazanma günüdür.”