Demokratik Alevi Kadınlar Birliği 4’üncü kongresini yaptı

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği 4’üncü kongresini Almanya’da bulunan Dortmund ve Çevresi Alevi Kültür merkezinde gerçekleştirdi. İki gün süren kongrede Demokratik Alevi Kadınlar Birliği’nin sözcülüğüne Songül Morsümbül yeniden seçildi.

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği 4’üncü kongresini Almanya’da bulunan Dortmund ve Çevresi Alevi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. İki gün süren kongreye Avrupa’nın değişik ülkelerinden delegeler katıldı.

Kongrenin ilk günü Dildar Ana’nın çerağları uyandırmasıyla başladı. Ardından divan seçildi. Divana Fidan Demirbaş, Dildar Ana ve Gazeteci Elif Sonzamancı seçildi.

Kongre’de FEDA Eşbaşkanı Huri Kabayel bir selamlama konuşması yaptı. Ardından Demokratik Alevi Kadınlar Birliği Sözcüsü Songül Morsümbül ise açılış konuşması yaptı.

Kongreye ayrıca cezaevinde tutuklu bulunan siyasetçi Sabahat Tuncel, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, DAD Eşbaşkanı Kadriye Doğan, DEM Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Akademisyen Dilşa Deniz, Mezopotamya İnançlar Birliği üyesi Ezidi, Ermeni ve Arap kadınlar mesaj yolladı.

Kongrede HDP 26. Dönem milletvekili Besime Konca da söz alarak Alevi kadın örgütlenmesi adına bir konuşma yaptı.

Ardından kongreye katılan kadın delegeler sırasıyla söz alarak Alevilere yönelik uygulanan asimilasyon politikaları ve Alevi kadınların örgütlenme sorunları hakkında konuştu. Alevi felsefesinde kadının yeri, Alevilikte kadın doğa ilişkisi de dile getirilen konular arasındaydı.

Kongrenin ilk günü Leverkusen Alevi Dergahı Kadın korosunun eserlerini seslendirmesi ile son buldu.

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği’nin 4’üncü kongresinin, ikinci gününde ise divana Dildar Ana, Besime Konca ve Fidan Demirbaş seçildi.

Faaliyet raporunun okunmasının ardından, rapor üzerine tartışmalar yürütüldü.

Yürütülen tartışmaların ardından yönetim seçildi. Demokratik Alevi Kadınlar Birliği’nin sözcüsü ise yine Songül Morsümbül oldu.