Dersim’de 8 Mart etkinliği startı verildi

HDP Dersim Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün startını “İsyanımız özgürlüğümüz için” diyerek verdi. Şırnak ve ilçelerinde ise 8 Mart etkinlikleri kapsamında kadın tutuklulara kart gönderildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün startını “İsyanımız özgürlüğümüz için” diyerek verdi. HDP Dersim İl Örgütü binasında gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda kadın katıldı. 

‘KADINLAR İÇİN ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ’

Konuya ilişkin açıklama yapan HDP Dersim İl Eşbaşkanı Nurşat Yeşil, haklarından ve hayatlarından vazgeçmeyeceklerini dile getirildi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tüm kadınlarla birlikte taleplerini haykıracaklarını dile getiren Yeşil, “Erkek devlet şiddetine, hak ihlallerine, kaçırma ve kaybetmelere, kadın katliamlarına, tacize ve tecavüze, çıplak aramalar, tecrit koşulları başta olmak üzere kadına yönelik her türlü şiddete ve nefret söylemlerine karşı isyanımız özgürlüğümüzdür. Kadınlar için adalet diyoruz. Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz. Erkek adalete karşı kadınlar için adaleti hep birlikte sağlayacağız. 8 Mart’ta tüm kadınları alanlara bekliyoruz” dedi. 

Açıklamaların ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü startı verildi. 

 

ŞIRNAK 

 

Şırnak ve ilçelerinde de 8 Mart etkinlikleri kapsamında, kadın tutuklulara PTT şubelerinden kart gönderdi.

Tevgera Jinên Azad (Özgür Kadın Hareketi-TJA) ve HDP Kadın Meclisi öncülüğünde bir araya gelen kadınlar Silopi ve Cizre ilçelerinde kadın tutuklulara 8 Mart kartları gönderdi.