Kongra Star alanlara çağırdı

Kuzey- Doğu Suriye Kongra Star sözcüsü Remziye Mihemmed, tüm kadınları bugün alanlarda olmaya davet etti.

Kuzey-Doğu Suriye’nin Qomişlo kentinde 6 Mart’a başlayan 8 Mart kutlamaları, bugün tüm kentlerde devam ediyor.

ANF’ye konuşan Kuzey-Doğu Suriye Kongra Star Sözcüsü Remziye Mihemmed, bu yılki 8 Mart’ı Şehit Hebun, Şehit Zehra, Şehit Yadê Emine, Şehit Leyla Agirî, Şehit Seda, Şehit Hind, Şehit Yadê Nazliyê ve tüm kadın özgürlük şehitlerine adadıklarını söyledi.

Bu yıl 8 Mart’ın, kadın özgürlüğüne doğru giden kadınların bayramı olacağını belirten Remziye Mihemmed, “Kadın Hareketi yıllardır büyük bir mücadele veriyor. Kadının varlığını, haklarını, özgürlüğünü sağlamak; saldırı ve şiddeti durdurmak; işgalciliğe karşı direnmek için kesintisiz bir mücadele var. 8 Mart’ı hem kadın bayramı olarak hem de işgalciliğe başkaldırı olarak kutluyoruz” dedi.

Kuzey-Doğu Suriye’deki kadınların, savaşta ve toplumsal savunmada aktif olarak yer almalarının yanı sıra eğitimden ekonomiye kadar bilinçli ve öz verili bir katılım sağladığını kaydeden Mihemmed, “DAİŞ’e karşı savaştık ve başarılı olduk, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı duruyoruz. Kadın özgürlük mücadelesi engel tanımadan sürüyor” şeklinde konuştu.

2020’de “İşgale ve Katliama Hayır, Kadın ve Yaşamı Koruyacağız” şiarıyla başlattıkları hamlenin, 8 Mart’tan itibaren yeni bir aşamaya geçerek 2022’ye kadar devam edeceğini söyleyen Remziye Mihemmed, şunları ekledi: “İşgale ve şiddete karşı cevap olabilmek için tüm kadınlara çağrıda bulunuyoruz. 8 Mart’ta hep beraber sesimizi yükseltelim. Devrim kazanımlarına, kahraman ve mücadeleci şehitlerimize sahip çıkalım. Bu sesi beraber buluşturalım. Tüm kadınları 8 Mart alanlarına davet ediyoruz.”