'Devrimi tüm Suriye'ye ve bölgedeki kadınlara taşıyacağız'

Kongra Star Sözcüsü Remziye Mihemed, "Devrimi tüm Suriye'ye yayacağız" dedi, bölgedeki tüm kadınlara da ulaşacaklarını söyledi.

Ortadoğu Kadın Devrimi Forumu, Kongra Star, Suriye Kadın Meclisi, Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi, Jineoloji Akademisi, Süryani Kadınlar Birliği, Zenûbiya Kadın Topluluğu ve YPJ tarafından Qamîşlo’daki Rojava Üniversitesi’nde düzenleniyor.

Kongra Star Koordinasyonundan Remziye Mihemed, Demokratik Birlik Partisi (PYD) eşbaşkanlık Kurulu üyesi Foza Yusif, Kuzey ve Doğu Suriye İçişleri Kurulu Eşbaşkanı Hêvî Mistefa, PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, Brezilya’dan Rojda Dendare ve Ortadoğu genelinde çok sayıda kadın foruma katıldı.

'DEVRİMİ YAYMAYI HEDEFLİYORUZ'

19 Temmuz Devrimi özgürlük şehitlerinin Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye'deki direnişini anlatan bir sinevizyonun gösterildiği forumda konuşan Kongra Star Koordinasyonu Sözcüsü Remziye Mihemed, kadınların devrimin 10 yılını mücadele ve direnişle geçirdiğini belirterek, hep birlikte devrimi mevcut aşamaya taşıdıklarını kaydetti.

Hedeflerinin 19 Temmuz Devrimi'nin tüm Suriye’ye yaymak olduğuna işaret eden, Remziye Mihemed, DAİŞ çetelerine karşı yürütülen mücadeleyi hatırlatarak, devrimin DAİŞ'in şiddetine ve aralıksız saldırılara maruz kalan tüm Suriyeli kadınlara örnek olduğunu söyledi. Mihemed, bu mücadelenin de 30 yıllık bir mirasa sahip olan Kürt kadınlarının mücadelesi üzerinden geliştiğini belirtti.

Remziye Mihemed, ‘’Kürt kadınları kendi tecrübesini her çevreye ulaştırdı. Çünkü kadın bu devrimin öncüsüdür. Bundan dolayı da siyasi şiddet ve saldırılara hedef oldu. Bunun en büyük örneği de 19 Temmuz Devrimi’ne öncülük yapan kadınların hedef alınmasıydı’’ dedi.

Kadınların son 10 yılda elde ettiği kazanımlarla değinen Remziye Mihemed, “Kadınlar kendini örgütleyerek bütün alanlarda varlıklarını ispat etti. Tüm kurumlarda eşbaşkanlık sistemi içerisinde yer alarak dünyaya örnek oldu” diye belirtti.

Forum vesilesiyle de beklentilere cevap olma ve devrimi tüm farklı kesimlere taşımaya çalıştıklarına işaret eden Remziye Mihemed, bu tür çalışmalarla devrimi güçlü kılmak ve bölgedeki tüm kadınlara ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Forumda Ortadoğu’nun değişik yerlerinden kadınların gönderilen mesajları da okundu. Forum Foza Yusif ve Asya Abdullah’ın konuşmasıyla devam ediyor.