Direniş nüveleri 14 Temmuz ile gelişti

14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişinin 37’inci yıldönümüne ilişkin konuşan YJA Star gerillaları, “Bugünkü direniş, 14 Temmuz’un sonucudur” mesajı verdi.

Yêkiniyen Jinên Star- Star Özgür Kadın Birlikleri gerillalarından Tekoşin Zagros ve Berfin Amanos, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi’nin 37’inci yılına ilişkin konuştu. Her iki gerilla, “Şu anda gerilla varsa ve giderek daha da büyüyorsa bu 14 Temmuz Direnişçileri sayesindedir” dedi.

‘TARİH DİRENİŞLE YENİLENİYOR’

YJA Star gerillası Tekoşin Zagros: Bugün Leyla Güven şahsında belki bu direniş tekrar yenilendi ve İmralı kapıları biraz da olsa aralandı. Tabi ki bu; Diyarbakır Zindanı’nda Büyük Ölüm Orucu Direnişini başlatan direnişçiler sayesindedir. Düşman, bizi Önder Apo’dan ayırmak, araya mesafe koyarak ruh birliğimizi tehdit etmek istediyse de bu direniş bir kez daha bu çabanın boş olduğunu gösterdi.

Tarih kendini sürekli yeniliyor, canlı olduğunu tekrar bizlere hatırlatıyor. Bu direniş olmasaydı belki de farklı olurdu ancak isimlerini tarihe yazdırdı bu arkadaşlar.

‘ONLAR ÖNDER APO’YU DOĞRU ANLADILAR’

YJA Star gerillası Berfin Amanos: 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi’nin yüksek bir irade işidir. Diyarbakır zindanlarındaki direniş tarihte ender olan direnişlerden birisidir. Kemal Pir, Mehmet Hayri Durmuş eğer direndilerse bence Önderliği anladıkları içindir. Önder Apo’nun doğru yoldaşlığını anlamayan ya da onu doğru yorumlayamayan bir iradenin bu şekilde direnmesi düşünülemez.

Bugün Fadile Tok, Leyla Güvenler direniyor. Bana bu eylemin ilk yaratıcıları kadındır dediklerinde gerçekten heyecanlandım ve çok etkilendim. İşte bu Sakine Cansızların, Kemal Pirlerin ortaya çıkarttığı ruhtur ve bizde bu ruhun takipçileri olacağız.