‘Direniş yetmez, zaferi hedefliyoruz’

YJA Star gerillası Delal Amed, sadece direnmekle yetinmeyip aynı zamanda düşmanı kırma, yenme ve geri adım attırmayı hedeflediklerini söyledi.

YJA Star gerillası Delal Amed, Türk ordusunun bunca yoğun hava saldırılarının, aslında yenilme korkusu ve kaygısından kaynaklandığını belirtti.

Türk ordusunun 17 Nisan’daki yeni işgal saldırısının ilk günlerinde Türk savaş uçaklarının sesi duyulurken konuşan YJA Star gerillası Delal Amed, şu anda Zap’taki savaş tünellerinde direnenlerden.

Bu savaş sürecinde böyle önemli bir tepede olmanın çok değerli olduğunu kaydeden Amed, “Her yol ve yöntemle hazırlıklarını yapıyorsun, çünkü bu düşmanın geleceğini biliyorsun” dedi.

Buna karşı geçen yıldan, Avaşîn’den edinilen tecrübelere de dayanarak, hazırlık ve hareket tarzını geliştirdiklerini belirten Amed, şöyle devam etti: “Düşmanı kırma ve geri adım attırma temelinde olacaktır. Son birkaç akşamdır düşman hava operasyonlarına başladı, aralıksız saldırıları devam ediyor. Kendini çok güçlü göstermek, gerillanın psikolojisini bozmak, farklı yöntemlerle geliyorum, demek istiyor.

DÜŞMANI TANIYOR, TEKNİĞİNİ BİLİYORUZ

Biz de gerilla olarak bu şeyleri öğrendik; teknik kapasitesini biliyoruz, düşmanımızı da zaten tanıyoruz. Teknikle güçlü bir sonuç alamayacağını düşman da gördü. Düşman, Medya Savunma Alanları’nda gerilla gerçeğiyle yüzleşecek. Bu kadar hava saldırısı, bu kadar güç gösterisi, aslında düşmanın yaşadığı kaygının eseridir. Kaygı da yenilgisinin habercisidir. Biz inanıyoruz ki; büyük bir zafer elde edeceğiz.”