Dünya Kadın Yürüyüşü’nden açlık grevcileriyle dayanışma çağrısı 

Dünya Kadın Yürüyüşü (Marche Mondiale des Femmes) Fransa örgütünce Leyla Güven ve kadın açlık grevi eylemcileri için dünyadaki tüm kadın örgütlerine dayanışma çağrısı yapıldı.

Dünya Kadın Yürüyüşü’nün Fransa temsilciliği tarafından daha önce hareketin Kürt seksiyonu tarafından yapılan çağrı paylaşıldı.

Kürt kadınlarının barışı amaçlayan, siyasi gericiliğe karşı ve laik, federalist, feminist bir projelerinin olduğu vurgulanan açıklamada, Kürt kadınlarının tüm bu çabalarının desteklendiği vurgulandı.

Bugün itibariyle cezaevlerindeki çok sayıda Kürt kadın tutsağın Türk hükümetinin uluslararası hukuku ayaklar altına alan baskıcı uygulamalarına karşı açlık grevinde olduğu hatırlatılan açıklamada, Türk hükümetine karşı sessizliğin kırılmak istendiğine dikkat çekildi.

Açlık grevcileri arasında 75 gününü geride bırakan HDP Milletvekili Leyla Güven’in de olduğu kaydedilen açıklamada, Güven’in sağlık durumunun oldukça kötü olduğu bilgisine yer verildi. “Güven, ölüme yaklaşıyor” denilen açıklamada, buna karşı acilen kitlesel olarak reaksiyon gösterilmesi çağrısı yapıldı.

Dünya Kadın Yürüyüşü’nün tüm dünyadaki bileşenlerine yapılan çağrıda, tüm feminist hareketlerin yapılan çağrıyı imzalayarak, dayanışmalarını göstermeleri istendi. Açıklamada, Dünya Kürt Kadın Yürüyüşü’nün buna yönelik çağrısının da paylaşılması talep edildi.

2000 yılında Kanada’nın Fransızca konuşulan Quebec bölgesinde ilk adımı atılan Dünya Kadın Yürüyüşü’ne, 161 ülkede 6 binin üzerinde kadın hareketi üye.

https://marchemondialedesfemmesfrance.org/2019/01/20/sauvons-leyla-guven-deputee-kurde-greviste-de-la-faim/#more-2329