Efetürk: Türkiye'deki çıkmazın sebebi tecrit

DBP İl Eş Başkanı Şükran Efetürk, “Leyla Güven’in talebi bütün halklarımızın talebidir. Türkiye bugün politik ve ekonomik olarak bir çıkmazda ve bunun nedeni de tecrit" dedi.

DBP İl Eş Başkanı Şükran Efetürk, DTK Eş Başkanı, HDP Milletvekili Leyla Güven'in tecride karşı açlık grevinin 36'ncı gününe girdiğine dikkat çekti. Efetürk, "Dünyanın hiçbir yerinde, tarihin hiçbir döneminde bir insana yönelik böylesi bir ağırlaştırılmış uygulama görülmemiştir. İmralı’da uygulanan rejim özel bir rejimdir. Ve bu tecrit tek başına Sayın Öcalan’a değil, bir halka, büyük bir topluma da uygulanmaktadır” dedi.

'HEPİMİZİN TALEBİ'

“Leyla’nın talebi bizlerinde talebidir” diyen Efetürk, cezaevlerinde açlık grevine başlayan HDP’lileri de hatırlatarak, “Arkadaşlarımızın direnişi devam diyor. Hayati derecede önemli olan tuz, şeker ve limon ihtiyaçları keyfi olarak engellenmektedir. Sağlık problemi yaşaması durumunda Emniyet mensupları bundan mesuldürler. Leyla Güven’in talebi bütün halklarımızın talepleridir. Biz kadınların talebidir. Partimizin de talebidir. Tecrit bir an önce kalkmalıdır" şeklinde konuştu.

'KADINLARIN MÜCADELE TARİHİNE BAKSINLAR!'

Tecride karşı eylemlerinin devam edeceğini ifade eden DBP İl Eş Başkanı Şükran Efetürk, "Türkiye bugün politik ve ekonomik olarak bir çıkmazda ve bunun nedeni de tecrit. ifade eden Efetürk, bunun temel nedenin bu mutlak tecrit. Leyla Güven bedenini açlığa yatırarak bu tecridi tüm dünyaya bir kez daha hatırlatmak istedi. Leyla Güven’in talebini her yerde ifade etmeye devam edeceğiz. Bizi böyle yıldıracaklarını zannedenler, kadınların mücadele tarihine baksınlar” şeklinde konuştu.