Efrînli kadınlardan şiddete karşı harekete geçme çağrısı

Efrîn Bölgesi Genç Kadın Birliği, kadınlara dönük işlenen suçlara karşı harekete geçme çağrısında bulundu.

Efrîn Bölgesi Genç Kadın Birliği, kadınlara yönelik şiddet ve baskılara ilişkin açıklama yaptı. Şehba kantonunda bulunan Serdem Kampı’nda toplanan onlarca kadın, Genç Kadın Birliği bayraklarını, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını ve "Genç kadın isyanı intikamdır” yazılı pankartları taşıdı.

'DİRENİŞ DE ARTTI SALDIRILAR DA'

Efrîn Bölgesi Gençlik ve Spor Komitesi Eş Başkanı Gulê Cimo tarafından Arapça okunan açıklamada, "Kadınlar tarih boyunca yaşamın her alanında toplum geçimi için mücadele etti. Onlarca kadın aktivist ve feminist hareketler direniş metodunu seçti. Mücadeleleriyle devlete ve uluslararası toplumlara birçok şeyi kabul ettiren kadınlar, direnişi yükseltti" denildi.

"Kadın mücadelesi arttıkça, siyasi ve askeri olarak dünyaya hakim olan eril zihniyetin nefreti ve kini de arttı" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar da kaydedildi:

"Bu zihniyet, iktidarlık, devlet ve ekonomi üzerinden kadınları kendi çıkarlarına göre kullandılar. Tüm dünyada şiddet arttı ve açığa çıktıkları için artık gizlenemiyor. Biyolojik savaş (koronavirüs) ile doğrudan ve dolaylı şiddet, cinayet, tecavüz, intihar, kaçırma ve göç arttı. Bu da toplum ahlakına aykırıdır. Efrîn, sözü geçen her şeyin şahididir. AKP’ye bağlı çetelerin eliyle kadınlara dönük suç işleniyor.

'ULUSLARARASI TOPLUM VE FEMİNİSTLER HAREKETE GEÇMELİ'

Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerinde artan intihar ve cinayet olayları, örgütsel sorumluluklarımızı, direnişimizi ve bu kirli zihniyete karşı mücadelemizi artırıyor. Uluslararası toplumu, insan hakları örgütlerini, feminist hareketleri, işlenen suçlara karşı harekete geçmeye çağırıyoruz. Çünkü yalnızca birkaç anlaşma, kanun ve madde kadınları yaşadıkları acıdan kurtarmak için yeterli değil.”