Elegez’in Avşîn köyündeki kadınlardan 25 Kasım eylemi

Ermenistan’ın Elegez bölgesinde bulunan Avşîn köyü kadınları 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü vesilesiyle bir basın açıklaması düzenlendi.

Ermenistan’ın Elegez bölgesindeki Avşîn köyünde bir araya gelen kadınlar, 25 Kasım vesilesiyle bir açıklama yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve şehit Hevrîn Xelef’in fotoğrafları ve PAJK bayrağı taşıyan kadınlar adına açıklamayı Ermenistan Özgür Kadınlar Birliği (YJA) üyesi Çîçek Rizgar yaptı.

Rizgar açıklamada şunları belirtti: “Biz kadınlar ataerkil sisteme, özellikle AKP-MHP gibi kadın düşmanı faşist rejimlere karşı büyük bedellerle direnerek özellikle Rojava’da kadın öncülüğünde büyük kazanımlar elde ettik. Bu kazanımlar sonucunda elde ettikleri gücü kendi sistemleri için tehlike olarak görüyorlar. Dolayısıyla her alanda irade sahibi kadına ve örgütlü yapısına saldırmaktadırlar. Bu saldırılar bizi mücadelemizden asla geri adım attırmayacaktır. Kadına yönelik yapılan her türlü şiddet ve baskı aslında toplumun tüm kesimlerine yapılmış sayılmaktadır. ‘Kadını özgür olmayan toplumların özgürlüğünden bahsedilemez’ perspektifi ışığında biz kadınlar birlikte, her türlü şiddete karşı örgütlü mücadele ederek kadın kazanımlarımızı korumanın, dayanışma ruhunu geliştirmenin ve ortak mücadele alanını büyütmenin yanında toplumların özgürlüğünün mücadelemize bağlı olacağı bilinciyle hareket etmemiz, dolayısıyla her alanda kadın direnişini yükseltmemiz gerekir.”