Erkekler 1 günde 8 kadını katletti: Kadınlara eylem çağrısı

KCDP, 24 saatte 8 kadının erkekler tarafından katledilmesi üzerine tüm kadınları eyleme çağırdı.

Kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne hazırlanırken, birçok yerden kadın katliamları haberleri gelmeye devam ediyor. Son 24 saatte İzmir, Bursa, Sakarya, Êrzirom, Denizli, Semsûr ve İstanbul'da toplam 8 kadın, en yakınındaki erkekler tarafından katledildi.

 Katledilen kadınların isimleri şu şekilde:

"*İstanbul Pendik’te Sevilay Karlı, 5 ay önce boşandığı Ümit Karlı tarafından kesici aletle katledildi. Fail gözaltına alındı.

*Sakarya’nın Akyazı ilçesinde Ali Rıza Aslan, boşanma aşamasında olduğu Hatun Ekrem Aslan’ı ateşli silahla vurarak katletti.

*İstanbul Çekmeköy’de Emine Ülkü Araz, evli olduğu erkek tarafından katledildi.

*İzmir’de Özlem Çankaya, ayrı yaşadığı erkek tarafından katledildi.

*Bursa’da Murat Demir, geçen yıl boşandığı Tuba Ateşci’yi ateşli silahla katletti.

*Semsûr’un (Adıyaman) Samsat ilçesinde Kasım A., evli olduğu Tuğba A.’yı, akrabası Abidin A. ve 9 yaşındaki Mustafa A.’yı ateşli silahla vurarak katletti.

*Denizli’de yaşayan Afganistanlı Nasım Gol Karimi, evli olduğu Mohammed Esmail Habibi tarafından katledildi. Fail gözaltına alındı.

*Êrzirom’da (19 Şubat’ta) cezaevinden firar eden Şafak Saydam’ın ateşli silahla vurduğu Elif Saydam, 9 gün sonra hayatını kaybetti."

'TESADÜF DEĞİL, İKTİDARIN ESERİ; EYLEME GEÇELİM'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 24 saatte 8 kadının katledilmesi üzerine eylem çağrısı yaptı. 3 Mart'ta İstanbul Kadıköy'deki Süreyya Operası önünde eylem çağrısının yapıldığı açıklamada, "1 günde 8 kadın cinayeti tesadüf değil, iktidarın eseri” denildi.

 Açıklamada şöyle denildi:

"Sevilay Karlı ve Tuba Ateşci’yi boşandıkları erkekler, Hatun Aslan, Elif Saydam ve Özlem Çankaya’yı boşanmak istedikleri erkekler, Emine Ülkü Araz ve Nasim Gol Karimi’yi evli oldukları erkekler, Dilan Özdemir’i babası öldürdü. Bu veriler bir rastlantı değil. Kadınlar aile içerisinde, ‘kutsal aile’nin getirdiği sonuçlarla öldürülüyor.
Kadın cinayetlerinin durması için çözümlerimizi görmezden gelenler, bu haberleri de görmezden gelmeye çalışıyor. Tüm toplum gerçek verilerin bir tesadüf olmadığını görüyor. Özgür yaşamak için mücadele ederken öldürülen yüzlerce kadının hesabını soracağız. Görevini yapmayan kamu görevlilerinin, kadın düşmanı politika yürütenlerin, kadınları 4 duvar arasına kapatmak isteyenlerin devrini kapatacağız. Seni de kararlı mücadelemize davet ediyoruz.  Sen de 3 Mart saat 15:00’da Kadıköy Süreyya Operası önüne gel."