Ermenistan’da Kürt kadınları tecridi protesto etti

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da Kürt kadınları bir basın açıklaması ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kınadı.

Başkent Erivan’da saat 12.00’de Mala Gel’de toplanan kadınlar, “Özgürlük zamanı” hamlesi çerçevesinde bir basın açıklaması yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kınayan ve derhal özgürlüğünü talep eden kadınlar, ayrıca Türk devletinin Kürt halkı ve kadınlara yönelik faşist saldırılarına da tepki gösterdi.

Özgür Kadın Birliği tarafından organize edilen açıklamada Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırılarına karşı gerilla direnişi selamlandı.

Ö Özgür Kadın Birliği üyesi Viyan Hasanov,  “Biz kadınlar nerede olursak olalım Önderliğimizin yanındayız ve Önderliğin düşünceleri doğrultusunda mücadele içerisinde olacağız. Her zaman diyoruz;  Önderliğin özgürlüğü biz kadınların özgürlüğü demektir.  Biz kadınlar Önderliğin felsefesiyle kendimizi tanıdık. Önderlik bizim kırmızı çizgimizdir. Bundan dolayı Önderliğin özgürlüğü için her zaman ayakta olacağız” dedi.

Hasanov, şöyle devam etti: “Faşist Türkiye devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarını kınıyoruz.  Ve bu saldırılara karşı kahramanca direnen gerillayı selamlıyoruz. Aynı zamanda hem Önderlik için hem de faşist saldırılara karşı cezaevi direnişlerini selamlıyor ve onların yanında olduğumuzu belirtiyoruz.”

Açıklama Kürt Halk Önderi ve gerilla lehine sloganlarla son buldu.