'Faşist ve soykırımcı saldırılar sonucu PKK'ye katıldım'

Babası HDP il binası önünde nöbette olan YJA-Star komutanlarından Amara Ronahi, Türk devletinin faşist ve soykırımcı saldırıları sonucu kendi iradesi ile PKK'ye ve gerilla saflarına katıldığını belirtti.

YJA-Star Komutanlarından Amara Ronahi, PKK'ye katılım sürecini ve nedenlerini ANF'ye anlattı. Türk devletinin yıllardır Kürt halkı üzerinde geliştirdiği soykırım ve imha saldırılarının bugün çok daha kapsamlı bir hal aldığına dikkat çeken Ronahi, HDP il binası önünde nöbette olan babası ve diğer ailelere çağrıda bulundu. Devletin tüm ahlaki ve insani değerleri yok sayılarak her türlü yönteme başvurduğunu hatırlatan Ronahi, "Bu yeni bir durum değil elbette. Aslında Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar Kürtler hep yok sayılmış.

Faşist zihniyet bu halkı ve tüm değerlerini yok etmek için birçok yöntem kullanmıştır. Ben de bir Alevi Kürdü olarak düşmanın asimile edip, kimliksizleştirip, iradesizleştirme politikalarına maruz kaldım. Öyle ki bir Kürt olduğumu bilmeden büyüdüm. Kendi halkımın, ülkemin gerçekliğinden bihaber sadece Alevi olarak kendimi tanımlıyordum ve ulusal gerçekliğimin farkında bile değildim. Bu şu demek oluyor, kendini tanımama, mensubu olduğun toplumu tanımama durumu vardı.

Kadını kendi malı gören bunun için her türlü baskıyı zulmü uygulamayı meşru sayan, tecavüz eden, katleden, bu rejim gerçekliği karşısında hiçbir şey yapmadan durmak, bunu kabul etmek anlamına geliyordu. Elbette ki, beni dağlara getiren ve PKK’ye katılmamın nedeni de faşist Türk devletinin saldırılarıdır. Özgürlük hareketini tanıyıp bir kadın olarak özgür ve kendi irademle yaşayabileceğim faşist katliamcı düşmanın halkımıza olan saldırılarına karşı mücadele verebileceğim tek yerin PKK içerisinde olduğu bilincine vardım ve gerilla saflarına katıldım. Bu kadar açık bir şekilde çocuk, kadın demeden halkım katledilirken, ülkem bu kan emiciler tarafından işgal altındayken, hiçbir şey olmamış gibi yaşamak büyük bir onursuzluktur. Ben de insanlık ve ulusal onuruma değerlerime sahip çıkmak için dağlarda mücadele veriyorum" diye konuştu.

‘ÖZGÜR VE ONURLU YAŞAMAK İSTİYORUM’

Son süreç de AKP-MHP rejiminin her türlü ahlak ve insanlık dışı yöntemlerle halka saldırdığını vurgulayan Ronahi, çocukların bile sadece Kürt olduğu için katledildiğini söyledi. Türk devletinin şehitlere ve mezarlıklara dahi saldırdığının altını çizen Ronahi şöyle devam etti: "Bu kadar ahlaktan insanlık değerlerinden yoksun bir düşman sahibiyiz. Yine her gün bir kadın çok vahşice katlediliyor. Ancak bu halkın özgürlüğü için mücadele eden, kendi canını ortaya koyan bu halkın onurlu evlatları var.

Bizler de bu onursuzluğun önüne geçmek için yaşıyor ve mücadele veriyoruz. AKP hükümeti sadece katlederek sonuç alamayacağını bu halkı onursuzca yaşama mahkum edemediğinden ahlak dışı yöntemlere başvurmakta. Kürt halkını temsil eden siyasi bir parti olan HDP’ye karşı da çok kirli yöntemler kullanarak, tasfiye etmek istiyor. Çünkü bugün Türkiye de AKP-MHP’nin bu kirli ve ahlak dışı uygulamalarını deşifre edip, mücadele yürüten, partilerin başında HDP gelmektedir.

HDP il binası önünde ‘evlat nöbeti’ adı altında topladığı birkaç aile ile HDP’yi teşhir edip halk nezdinde bir algı yaratmak istemektedir. Bu aileler ki çocukları dağlarda ilk başta kendi ailelerinin ve halkının onurları için savaşıp şehit düşen yoldaşlardır."

‘HİÇ KİMSE İRADESİ DIŞINDA KÜRDİSTAN DAĞLARINA GELEMEZ’

HDP il binası önünde nöbet tutanlardan birinin de babası olduğunu belirten Ronahi, "İlk başta bu açıklamayı yaparken ahlaki ve vicdani olarak zorlandığımı belirtmek istiyorum. Çünkü bu kan emici düşmanın emellerine hizmet edip böyle bir çağrıda bulunması bana ve benim gibi mücadele eden yoldaşlarıma hakarettir. Babam ve HDP İl binası önünde nöbet tutan aileler, yine yıllardır bizi yok etmeye çalışan bu düşman da çok iyi biliyor ki hiç kimse iradesi dışında bu dağlara gelemez. Yine haksız yere ve HDP şahsından bir parti ve üyeleri iftiraya maruz bırakılıyor bu haksızlığa göz yummamak gerekir.

Babam şahsında kendilerini, evlatlarını düşman karşısında daha fazla aşağılamamaları için bir çağrıda bulunmak istiyorum. Başta belirttiğim gibi benim özgürlük mücadelesine katılmam çok bilinçli ve büyük bir heyecanla aldığım karar temelindedir. Kendine insanım, Kürdüm diyen, her gencin böyle bir karar alması ve dağlara gelmesi kadar normal bir şey yoktur. Hatta halkımıza, ülkemize bu kadar saldırı yapılırken hiçbir şey yapmamak anormal ve ahlak dışı bir durumdur. Hiç kimse iradesi dışında PKK saflarına katılamaz, kısacası Kürdistan dağlarına gelemez" ifadelerini kullandı.

KÜRT HALKINA YÖNELİK KİRLİ BİR PLAN YÜRÜTÜLÜYOR

Yurtsever ailelere çağrıda bulunan YJA-Star Komutanlarından Amara Ronahi, "Babam şahsında ve HDP binası önünde nöbet tutan tüm ailelere sesleniyorum. Değerlerinizi, onurunuzu ayaklar altına almayın ve aldırmayın. Bu katliamcı faşist devletin ve AKP hükümetinin emellerine alet olmayın. Düşmanın politikalarına hizmet etmeniz demek bu katliamları, ahlaksızlığı, onursuzluğu kabul etmeniz, desteklemeniz demektir. Bizler bu halkın evlatları olarak hayatta en önemli ve değerli olan şeyin hak ve onur olduğunu öğrendik, böyle büyütüldük.

Bu insanlığın gereğidir. Ancak babam başta olmak üzere HDP binası önünde oturan ailelerin yaptığı ne insanlığa ne ahlaka ne de kürtlüğe sığar. Hiçbir halkın mensubu kendi değerlerine karşı düşmanın yanında yer tutmaz ona hizmet etmez. Bunun adı ihanettir. Ben de bir Alevi Kürdü olarak adalet, hak ve direniş kültürünün bilinci ile büyüdüm. Biz de kendi ırkına inancına sırtını dönenler en büyük suçu işlemiş demektir. Kendinize bunu layık görmeyin, düşmanın kendi amaçları için her anlamda kullandığı bir duruma getirmeyin kendinizi.

Bir an önce içine girmiş olduğunuz bu tutumdan vazgeçerek, kendi değerlerinize, ülkenize, ihanet anlamına gelen bu çağrılara son verin. Kürt düşmanlarına hizmet etmeyin. Kürt halkına karşı kirli bir plan yürütülüyor. Son olarak halkımın, ülkemin, tüm ezilen halkların ve kadınların özgürlüğü için özgürlük mücadelesi içinde yer aldığım için çok onurlu olduğumu ve diğer yoldaşlarım gibi tüm gücümle kanımın son damlasına kadar direnmeye devam edeceğimi belirtmek istiyorum" diye konuştu.