Fransa’nın başkenti Paris’te 3. Rojbin Kadın Festivali yapılacak

Fransa’nın başkenti Paris’te bugün, Fidan Doğan (Rojbin) Kadın Festivali yapılacak.

Créteil Pompadour’da bulunan Parc Interdepartmental Sports Paris Val de Marne’da gerçekleşecek olan festival misafirlerini ağırlamaya hazır.

Fransa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-F) organize ettiği festivalinin bu yıl ki sloganı ise “Kadın direnişi özgürleştirir.” Festival çağrısını birçok Fransız kadın, feminist kurum ve kişiler de imzaladı ve hazırlıklarında yer aldı.

TJK-F aktivisti Dilan Amed, festival alanındaki hazırlıkları esnasında ANF’ye verdiği demeçte, “Rojbin Festivali’nin hazırlıkları uzun zamandır devam ediyordu. Bugün bu hazırlıkları tamamladık. Fransa’daki Kürt halkını, çocuklarını festivale davet ediyoruz. Bu festivalin çağrısı, Zilanların, Semaların direnişiyle bugüne geldi. Kadınlarımızı direnişin etrafında toplanarak, bu festivale davet ediyoruz” dedi.

Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) sözcülerinden Sevgi Yavaş da, Kürt kadınlarını yarınki Rojbin Kadın Festivali’ne katılmaya çağırdı. Yavaş başta kadınlar olmak üzere Strasbourg, Rennes, Rems, Paris ve dış alanlarından, demokratik çevrelerden, sivil toplum örgütlerine ve tüm Kürdistanlılara, “Kadın katliamlarını daha görünür kılmak, kadın direnişleri mirasına sahip çıkmak ve örgütlü mücadelemizi daha fazla yükseltmek için, hepinizi, yarın festivalimize katılarak dayanışmaya davet ediyorum” çağrısında bulundu.

Saat 12.00’de başlayacak festivalde Pınar Aydınlar, Deniz Deman, Meral Alkan, Xece Yaşar, Ruken Newa ve Dilana Rojarya sahne alacak. Çocuklar için de özel oyun parkı alanı oluşturuldu.