Genç kadınlar Jineoloji kampında buluştu

Avrupa'da yaşayan Kürt genç kadınların her yıl buluşturan genç kadın kampı, bu yıl Jineolojî komitesi ve Mücadeleci Genç Kadınlar (TekoJIN)’ın öncülüğünde gerçekleşti.

Genç kadın kampı temmuz ayı içerisinde “Şehid Zenda Ekin” onuruna organize edildi.

Avrupa'nın dört bir yanından gelen genç kadınlar, kadın bilimi, Kürt kadın hareketinin tarihi, özel savaş hakkında tartışmalar yürütürken, yurtseverlik ve yoldaşlığın önemi üzerinde durdular.

Kampta mevcut sistemlerdeki kadın sömürüsü değerlendirme konusu olurken, tüm genç kadınlara harekete geçme çağrısı yapıldı.

Jineoloji Komitesi ve Mücadeleci Genç Kadınlar tarafından yapılan açıklamada, “Şehit Zenda Ekin’i örnek alarak ve onun mücadele gücünü izleyerek, Kürdistan'ı korumak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Genç kadınlar, içlerindeki cesareti bularak ataerkilliğe ve kapitalizme karşı durmalıdır. Kendimizi eğitmeli, kendimizi örgütlemeli ve bizden önce fedakarlık yapan birçok genç kadının inançlarına anlam vermeliyiz. Kendini eğitmek her genç kadının görevidir. Özgür ve demokratik bir toplum yaratmak halkın sevgi ve iradesine bağlıdır” denildi.