Genç kadınlardan kadın kırımına karşı Mainz’de eylem

Jinên Ciwan ên Têkoşer (Mücadeleci Genç Kadın Hareketi) ve Jinên Xwendekar ên Kurdistan (Kürdistanlı Kadın Öğrenciler Birliği) aktivisti genç kadınlar, kadın şiddeti ve kadın kırımına karşı Almanya’nın Mainz kentinde bir sivil itaatsizlik eylemi düzenledi

Saat 15’te Mainz’de bir araya gelen TEKO-JIN ve JXK aktivistleri, kadına karşı uygulanan şiddetlere ve cinayetlere karşı bir sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Genç kadınlar, boyalı t-shirtler ve şiddet gören kadın görünümüyle, katledilen kadınların hikayeleri ve yaşanmışlıklarını hazırladıkları Almanca metinlerle okudu. Toplumda kadın kırımına karşı bir farkındalık yaratmak isteyen genç kadınlar, taşıdıkları kimi kadın fotoğraflarıyla özellikle Türk devletinin doğrudan veya dolaylı bir şekilde katlettiği kadınlara dikkat çekti.

Aralarında Sakine Cansız, Hevrin Xelef, Özgecan Aslan, İpek Er gibi devlet ve/veya erkek saldırısına uğramış kadınların posterlerinin açıldığı eylemde genç kadınlar, tek bir kadın şiddeti/cinayetine daha tahammüllerinin olmadığını belirtti.

Eylem “Jin, Jiyan, Azadî” ve “Em Dibêjin Na” sloganlarıyla sona erdi.