Gerilla Çiya: Şehit Zîlan’ın yaktığı kıvılcımın takipçisi olacağız

YJA Star gerillası Bêrîtan Çiya, “Nasıl ki heval Zîlan kendini ateş topuna çevirip düşmanı kalbinden vurduysa, onun ardılları olarak bizler de mücadelemizi kanımızın son damlasına kadar sürdürecek ve yaktığı kıvılcımın takipçisi olacağız” dedi.

YJA Star gerillası Bêrîtan Çiya, 30 Haziran 1996 yılında Dersim’de fedai eylem yapan şehit Zîlan’ı (Zeynep Kınacı) andı.  


Şehit Zîlan’ın o dönem Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına yönelik tehlikeyi gördüğü için böyle bir eylem yaptığını belirten Çiya, “Heval Zîlan'ın eyleminin etkisi hala devam ediyor. Düşman her gün bu korkuyla hareket ediyor. Şehit Zîlan 1 yıllık savaşçıydı, gerilla yaşamında Rêber Apo’nun felsefesini esas almıştı. Zîlan arkadaş şahsında Önderlik ve kadının toprakla olan bağı net bir şekilde görülmektedir.

Heval Zîlan, devrimci bir kadın olarak hepimize öncü oldu. Bizler de komutan Zîlan'ın izinden gidiyoruz. Özgürlük gerillaları bugün de düşmana karşı Zîlan ruhuyla mücadele ediyor. Savaş tünellerinde direnen yoldaşlarımız heval Avzem, heval Bager, heval Arîn, heval Şerzan ve diğerleri heval Zîlan’ın takipçileridir. Zîlan’ın kişiliğini, fedai ruhunu örnek aldılar ve Apocu çizgiyi tüm dünyaya gösterdiler. Bugün Kurdistan dağlarında verilen mücadele Zîlan’ın fedai çizgisinin devamıdır. Nasıl ki heval Zîlan kendini ateş topuna çevirip düşmanı kalbinden vurduysa, bizler de onun ardılları olarak m mücadelemizi kanımızın son damlasına kadar sürdürecek ve daha da büyüteceğiz. Heval Zîlan’ı yaşatıyoruz ve yaşatmaya devam edeceğiz. Şehit Zîlan'ın yaktığı kıvılcımın takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz” diye konuştu.