Gerillalar: Viyan komploculara cevap verdi

HPG ve YJA-STAR gerillaları, Viyan Soran’ın ‘Bê Serok Jiyan Nabe’ şiarının, tüm gerillaların da temel ilkesi olduğunu belirterek, komploculara büyük cevap verdiğini söyledi.

Viyan Soran’ı şehadet yıl dönümünde anan gerillalar hem yaşadığı anda hem de şehadetiyle büyük değişimlerin öncüsü olduğunu belirtti.

Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentinden PKK saflarına katılan Viyan Soran, kısa süre içerisinde PKK’nin yeniden inşa komitesi ve askeri konseyinde yer aldı. Uluslararası Komplo ve tasfiyeciliğe karşı 2 Şubat 2006’da Medya Savunma Alanları’nda bedenini ateşe verdi. HPG ve YJA-STAR gerillaları, şehadet yıl dönümünde ANF’ye konuştu.

KADIN, KOMUTAN VE ÖNCÜYDÜ

Zîlan Kurdistan: Viyan yoldaş için duygularımı dile getirmem gerçekten kolay değil. Duygunun insan kişiliğinde bir ölçüsü yoktur, ölçülemez. Yaşamı, yoldaşlığı, doğayı ve Önderliği sevme mücadelesini ne kadar dile getirirsem de azdır. Heval Viyan denildiğinde ilk önce akla onun yoldaşlığı ve güzelliği gelir. Katılmadan önce de adını duymuştum. Komutanlığı, özgür kadın kimliği ve yaşam öncülüğü ile büyük etki yaratandı.

Davasının izinden gitmek ve onunla bütünleşmek insanda büyük duygular yaratıyor. Özgürlüğe olan aşkıyla Soran halkının bağrından büyük bir çıkış yaptı. Viyan’a cevap olmak için yoldaşlığımızı daha da güçlendirerek yarattığı değerlere ulaşmamız gerektiğini düşünüyorum.

Önderlik üzerindeki uluslararası komploya ve içimizdeki tasfiye anlayışlarına karşı bedenini ateşe vererek komploların başarıya ulaşamayacağının mesajını verdi. Onun şahsında Önderliğe ve yoldaşlığa olan bağlılığımız daha da pekişti. Viyan yoldaşın, “Önder Apo’suz yaşam olmaz” şiarı, hepimizin ilkesi haline geldi.

Katıldığında belki bir tane Viyan vardı ama bugün binlerce Viyan vardır bu dağlarda. Halkımız çocuklarının ismini Viyan koymakta ve artık her açıdan ölümsüzleşti. Yoldaşları olarak son nefesimize kadar takipçisi olacak ve hayallerini zaferle taçlandıracağız.

UMUT VE GÜÇ VERİP DEĞİŞTİRDİ

Mizgîn Ronahî: Viyan yoldaş kendi zamanında yeni bir doğuşu ve değişimi yarattı. Tarihte böyle bir şey vardır; bazı insanlar yaşadıkları zaman umut verir, güç verir ve değiştirir. Bazı insanlar ise şehadetleri ile milat yaratır. Viyan Soran yoldaş da hem yaşadığı anda hem de şehadetiyle mücadele tarihimiz içerisinde birçok şey yaratarak büyük değişimlerin öncüsü oldu.

İktidarcı-köleci sistemi yıkarak özgür insanlığın oluşması gibi büyük hedef ve hayallere sahipti. Bize düşen görev; hayallerini, hedeflerini gerçekleştirmek ve mücadeleyi daha da yükseltmektir.

Hareketimize bir dönem kirli ellerini uzatmak isteyenler, net olmayanlar, çelişki yaratmak isteyenler ve parçalanmayı dayatanlar vardı. Viyan arkadaşın eylemi ise bunlara bir cevaptı. Bu kötü emelleri ortadan kaldırarak hedefine ve amacına ulaştı.

Yol arkadaşları olarak mücadeleyi daha da yükseltip zafere ulaştıracağız. Sözümüzdür. Zaten bu sözle, Viyan yoldaşın fikirlerini, varlığını, hayallerini anı anında yaşama ve yaşatma gayreti içerisinde olacağız.

BEDENİNİ ATEŞE ÇEVİRDİ

Şiyar Zinar: Komplocular ve tasfiyecilere karşı bedenini ateşe çevirdi. Fedaice büyük bir duruş sergileyerek, hakikate ulaştı. Eylemiyle komplocular ve içerdeki tasfiyecileri boşa çıkararak Hareketi ve Önderliği savunmuştur. Viyan yoldaşın eylemi, bizim için de büyük bir tecrübedir. Yoldaşları olarak bu tarihe sahip çıkıp takipçisi olacağız.