Gerillalar: Zilanca bir mücadele ile zafere yürüyoruz

PKK’nin öncü kadrolarından Zilan, eyleminin 23. yılında HPG ve YJA Star gerillaları tarafından anıldı. Gerillalar, Zilanca bir mücadele ile zafere yürüyeceklerini belirtti.

PKK’nin öncü kadrolarından Zilan'ın (Zeynep Kınacı) eyleminin 23. yılı. Zilan'ı anan HPG ve YJA Star gerillaları Zilan’ın izinde yürüyeceklerini ve Zilanca mücadeleyle PKK’nin ilan ettiği ‘Zafer Hamlesini’ başarıyla sonuçlandıracaklarını belirttiler. Kadın Özgürlük çizgisinin öncülerinden Zilan'ın eyleminin döneme damga vurduğunu söyleyen YJA Star gerillası Amargi Tendürek, tüm faşist saldırılara Zilanca cevap vereceklerini belirterek şunları ifade etti: "Bugün Zilan arkadaşın şahadetinin 23. yılı. Zilan arkadaş olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, önlerinde saygı ile eğiliyorum, intikamlarını alma sözünü yeniliyorum.

Zilan arkadaş Önderliğimize yönelik 6 Mayıs 1996 yılında Suriye’nin başkenti Şam’da gerçekleştirilen başarısız suikast eylemine karşı cevap olmak istedi. Bu çerçevede 30 Haziran'da Dersim’de askeri tören sırasında fedai eylem gerçekleştirdi. Bu eylem düşmana büyük bir darbe vurdu. Düşman bu eylem karşısında sarsıldı. Bizler de bugün Zilan arkadaşın çizgisinde, izinde yürüyoruz. Bugün binlerce Zilan partimiz içerisindedir. Zilan arkadaşın çizgisi bizim için yaşamın çizgisidir.

Bizim açımızdan Zilan’ın çizgisi, Kadın Özgürlük çizgisi oldu. Zilan arkadaşın çizgisini, yaşamını, fedailiğini esas alıyoruz. Bizlerde bugün Önderliğin binlerce kadın militanları olarak, Zilan arkadaşın çizgisinde faşist düşmana karşı büyük bir savaş veriyoruz. Önderliğin ideoloji ekseninde Zilan arkadaşın eylem tarzı ile zafere yürüyeceğiz. Düşmanın tüm işgal ve imha saldırılarına karşı Zilanca cevap vereceğimizi belirtiyoruz."

YENİ BİR SÜRECİN ÖNÜNÜ AÇTI

PKK'li Zilan'ı tanıma şansı olmadığını kaydeden HPG gerillası Mervan Ülkem, "Zilan arkadaşın eyleminin ardından, eyleminin amacını, sonuçlarını ve duygularını Önderliğimiz ve hareketimizin değerlendirmeleri sonucunda anlamaya çalıştık. Zilan arkadaşın eylemi Partimize ve Önderliğimize yönelik komplo ve imha saldırılarına karşı gerçekleşmiş bir eylemdir. Fedailik rahat bir yaşam ve eylem çeşidi değildir. Sadece kendini imha etmekle gerçekleşmez.

Zayıf ve eksik kalır. Fedailik, bir ideoloji ve inanç etrafında birleşmek kendini onunla bütünleştirmektir. Heval Zilan süreci anlayarak kendini Önderlik ideolojisi etrafında birleştirmişti. Önderliğe yoldaş olmuştu. Davasının en büyük savunucularından biri olmuştu. Önderliğin yanında kalmadığı halde hissiyatı ile böylesi bir eylemin sahibi olmuştu. Önderliğimiz, Zilan arkadaşı tanrıça olarak görüyordu. Hem kendi hem de tüm PKK hareketinin ve yaşamının komutanı olarak görüyordu.

Zilan arkadaş eylem ve bağlılığı ile tarz, tempo ve taktikte yenilik yaratarak yeni bir sürecin önünü açtı. Ve kendisini düşmanın zihninde ve yüreğinde patlattı. Bunun için büyük bir cesaret, öfke ve kin gerekiyor. Bu özellikler de Zilan arkadaşta mevcuttu. Tekrardan Zilan arkadaştan son açlık grevi eyleminde zindanlarda fedai eylem yapan yoldaşlara kadar şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Ve önlerinde saygı ile eğiliyorum" diye konuştu.

EYLEMİ İLE KOMPLOYU BOŞA ÇIKARDI

30 Haziran’ın kendileri için kutsal bir gün olduğunu belirten YJA Star gerillası Çiçek Gabar, Zilan’ın gerçekleştirdiği eylem ile komplonun boşa çıkarıldığını belirterek şunlara değindi: "Bugün bizim açımızdan hem kutsal hem de ağır ve anlamı derin bir gündür. Çünkü bugün Zilan arkadaş eylemi ile birçok şeyin değişimine katkı sundu. Askeri açıdan yaşanan taktiksel tıkanmanın önünü açarken, savaş tarzımızda da yeni bir dönemin kapısını araladı. Ayrıca Zilan arkadaş, Önderliğimizi anlamış ve bir eylemci olarak eylemini gerçekleştirmiştir. Zilan arkadaş eylemi ile eksiksiz yoldaşlığı ve Önderlikle nasıl bir yoldaşlık yapılması gerektiğini bize gösterdi."

PAJK ve YJA Star güçleri olarak Zilan'ın çizgisinde yürüdüklerini belirten Gabar, mücadelelerini zaferle taçlandıracaklarını söyleyerek sözlerini şöyle sonlandırdı: "Zilan arkadaş eylemi ile günümüze kadar hem yaşamda hem de savaş-taktik tarzımızda birçok yeniliği ortaya çıkardı. Bugün de biz PAJK ve YJA Star militanları olarak Zilan arkadaşın çizgisinde yürüyoruz. Ve O’nun duruşunu, yaşamını, yoldaşlığını kendi kişiliğimizde yaşamımızda oturtmaya çalışıyoruz. Bize düşen ise Zilan arkadaşın mirasının takipçisi ve tamamlayıcısı olmaktır."

ZİLAN ÇİZGİ KOMUTANIDIR

Zilan'ın 30 Haziran günü gerçekleştirdiği eylem ile PKK içerisinde bir çizgi olarak, savaş tarzlarında yaşanan tıkanmaya cevap olduğunun altını çizen HPG gerillası Şoreş Beytüşşebap, bugün de Zilan çizgisinde bir mücadele yürüteceklerini belirterek, "Zilan arkadaşın eylemi, hem Önderliğimize yönelik geliştirilen komplonun boşa çıkarılmasında, hem de bu komplo karşısında ki sessizliği kırmaya yönelik gelişti. Zilan arkadaşın eylemi tıkanan sürece cevap olurken, sürecin istediği fedailiği ortaya çıkardı. Ve bir çizgi olarak önümüze koydu. Bizler de bugün bu çizginin takipçileri olarak Zilanca bir mücadele içinde olmalıyız.

Zilan arkadaşın eylemi bir mücadele tarihini ortaya çıkardı. Hem Önderliğimiz üzerinde hem de halkımız üzerinde uygulanmak istenen komploya karşı gelişen bir eylemdir. Yeni bir arkadaş olmasına rağmen düşmanın bu kirli oyununu, planlarını görerek, farkına vararak buna dur dedi. Zilan arkadaşın çizgisi, erkek egemen zihniyetin yıkılmasına yönelik Kürt kadının fedailiğini, mücadelesini de ortaya koydu. Kürdistan tarihinde de böylesi öncülerimiz çoktur. Zamanında anlayıp harekete geçme Zilan arkadaşta daha ön plandadır. Şu an Önderliğimiz de tecrit içerisindedir. Önderliğimizi anlamak için, Zilan arkadaş çizgisinde bir mücadele içerisine girmeliyiz" şeklinde konuştu.

Zilan’ın taktik yaratan PKK’nin sembollerinden, öncülerinden biri olduğunun altını çizen Zilan Rüstem, Zilan’ın takipçileri olarak içinden geçtiğimiz sürece cevap olacaklarını söyleyerek, şunlara değindi: "Bilindiği gibi Zilan arkadaşının eylemi, Önderliğimiz üzerinde yürütülmek istenen komploya karşıdır. Bomba olup düşmanın içinde ve beyninde patladı. Düşman böylesi bir eylemin ve eylemcinin olacağını bile düşünemiyordu. Zilan arkadaş eylemi ile düşman karşısında PKK’nin fedailiğini ve boyun eğmezliğini ortaya koydu. Zilan arkadaşın çizgisi günümüze kadar ise Sema, Gulan ve binlerce arkadaş tarafından devam etti. Bunun yanında kadın özgürlük çizgisinde bir iradeyi, çizgiyi ortaya koyarak hareketimiz açısında bir çizgi ve sembol haline geldi."