Gökkan: Kürtlerin birliğine müdahale ediliyor

Türk devletinin Xakûrkê'ye dönük saldırılarının sıradan bir şey olmadığını söyleyen TJA aktivisti Ayşe Gökkan, işgalin amacının Kürtlerin birliğine müdahale etmek olduğunu söyledi.

Türk devletinin Güney Kürdistan'a dönük işgal saldırıları devam ediyor. İşgal saldırılarına ilişkin konuşan TJA aktivisti Ayşe Gökkan, Kürdistan'ın hangi parçasına saldırı olursa olsun tüm Kürtlerin zarar gördüğünü belirtti. Tarihten bu yana Kürdistan topraklarına saldırıların olduğuna dikkat çeken Gökkan, "AKP-MHP faşist ittifakı ve onlara destek veren Ergenekon hala çözümsüzlükte ısrar ediyor. Kürt halkının iradesini kırmak istiyorlar. Bir tarafta sayın Öcalan çözüm önerisi sunuyor, diğer yandan Güney Kürdistan sınırına askeri operasyon yapılıyor. Güney Kürdistan Türkiye'nin avlusu değil. Başka bir ülkenin toprağını işgal ediyorlar. Şu an sadece 1 parçada değil 4 parça Kürdistan'a saldırı var" diye konuştu.

Kürdistan topraklarındaki her canlının Türk devleti tarafından bombalandığına dikkat çeken Gökkan devamla şunları ifade etti: "Xakûrkê'deki saldırılar sıradan değil. Operasyonun amacı savaşın her tarafa yayılmasıdır. Kürtlerin birliğine müdahale etmek istiyorlar. Kürtlerin arasında çatışma ve birakujî savaşı çıkarmak istiyorlar. Efrîn ve Kerkük'ten sonra şimdi de Güney'de operasyon başlatıyorlar. 4 parça Kürdistan'ı birbirine düşürmek istiyorlar. Bu saldırılara karşı, siyasi, kültürel, toplumsal, ekolojik ve ekonomik bir direniş sergilenmeli. TJA olarak bu saldırıları kınıyoruz."

BARZANİ KÜRTLERİN BİRLİĞİ İÇİN ADIM ATMALI

Güney Kürdistan hükümetinin Türk devletinin savaş politikasına hizmet etmemesi gerektiğini kaydeden Gökkan konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Buradan çağrı yapıyoruz, toprağınız işgal ediliyor, halkınız katlediliyor. Buna karşı bir tutum sergilemelisiniz. Sayın Nerçirvan Barzani Kürtlerin ulusal birliği için rol oynamalı. Kürtlerin birliğini esas almalı. Kürt sorunun çözümü demokratik siyaset ve onurlu bir barıştır. 40 yıldır aynı yöntemler deneniyor fakat hiç bir sonuç alınamıyor. Bu saldırılarla da bir sonuç alamayacaklar.

Güney hükümeti çok iyi bilmelidir, eğer Kürtlerin birliği olmazsa özgürlük de olmaz. Bunu bütün Kürt siyasetçiler de iyi biliyor, çünkü İran, Irak, Suriye ve Türkiye'nin sistemleri aynı. Güney hükümeti, KDP ve YNK'yi birbirine düşürmek için İran ve Irak'ın anlaştığını ve yıllarca birakuji savaşının devam ettiğini hatırlamalı. İşgalci devletler Kürt kurumlarını diğer Kürt kurumlarına karşı kullanıyor. İşgalci güçler sadece bir taraftan saldırmıyor, topyekun bir şeklide saldırıyorlar ve tük Kürt kazanımlarını hedefliyorlar."