Göteborg'de Paris'te katledilen üç Kürt kadını anıldı

9 Ocak günü Paris'te Türk devleti tarafından katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylamez ölümlerinin 6. yıl dönümünde İsveç'in Göteborg ilinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Üç Kürt kadını ve devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra Sara, Rojbin ve Ronahi'nin yaşam ve mücadelelerini konu sinevizyon gösterimi yapıldı.

Kürt Kadın Hareketi tarafından örgütlenen etkinlikte bir konuşma yapan Göteborg Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Sadiye Wekilli, konuşmada Paris katliamının faillerinin bilinmesine ve aradan 6 yıl geçmesine rağmen Fransa devletinin katilleri koruduğu belirtti. Paris katliamının uluslararası komplonun bir parçası olduğuna ve Kürt kadınlarının adalet yerini bulana kadar mücadele edeceklerine vurgu yaptı.

Wekilli, açlık grevinde bulunan HDP Milletvekili Leyla Güven'in sağlığının kritik bir safhaya geldiğine dikkat çekti. Kürdistanlılara Güven ve açlık grevcileriyle dayanışmayı güçlendirmeleri çağrısı yaptı.