Güçlü, kararlı ve cesur bir komutandı

Heval Gülbahar, Botan'dandı. Doğduğu bölgenin direnişçi geleneğini yaşattı. Yoldaşlarına gülüşünü miras bırakarak ölümsüzler kervanına katıldı.

Heval Gulbahar'ın (Zozan Şalcı) hakikatini anlatmak benim için çok zor. Çünkü heval Gulbahar, tüm güzelliği ve yoldaşlığı ile yüreğimizde yer edinmişti. Heval Gulbahar ile ilk tanıştığımda özverili olması, yaşamda öncü olması, yoldaşlığı, hedefleri ile hakikate yakın bir insan olduğunu fark ettim.

Heval Gulbahar’ı Haki Karer Akademisi'nde tanıdım. En zor süreçte bana çok yardımcı oldu. Heval Gulbahar çok aktif bir militandı ve her zaman arkadaşları için çok emek verirdi. Coşku ve moralden bahsedildiğinde aklıma direk heval Gulbahar gelir. Tüm sadeliği ile ilkeli bir yaşamı kendisine esas alırdı. Güçlü, kararlı ve cesur bir kadındı. Yoldaşlığından çok faydalandım, içten gülüşlerini asla unutmayacağım.

Akademide Gulbahar heval ile birlikte güvenlik çalışmasında yer alıyorduk.  Görevlerine büyük bir coşku ve moralle katılırdı. Partiye genç yaşta katılan heval Gulbahar, pratik anlamda binlerce yıllık tecrübe edinmiş gibiydi. Heval Gülbahar Zap'ta en zor koşullarda mücadele verdi. Uzman bir havancıydı. Zap'ta öncü bir şekilde birçok etkili eylemlerde bulundu. Düşmana ağır darbeler vurdu.

Heval Gulbahar, savaşta ve hayatta doğal bir komutandı. Karakterinde olmaz diye birşey yoktu. Her zaman, 'Soykırımcı düşmanı Kürdistan'da yok edeceğiz' derdi. Bu kin ve öfke ile düşmana karşı savaştı. Sürekli Botan'a gitmek istediğini söylüyordu. Botan aşkı ile yaşıyordu. Heval Gulbahar'ın yolculuğu hep zorlu koşullarda ve alanlarda olmuştu. Bütün arkadaşlarına yardım ediyordu. Öncü rolünü her zaman yerine getirirdi. Bir gün bile moralsiz olmayı kabul etmezdi. Neşesi ile herkesi güldürürdü.

Heval Gulbahar, direniş bölgesi olan Botan'dandı. Doğduğu bölgenin direnişçi geleneğini yaşattı. Yoldaşlarına gülüşünü miras bırakarak ölümsüzler kervanına katıldı. Şehadetinle Kürdistan dağlarında binlerce Gulbahar Çirav olacak. Yüreğini ferah tut yoldaşım, direniş bayrağını Rêber Apo'nun ve Kürdistan'ın özgürlüğü ile taçlandıracağız. Uğurlar olsun heval, her zaman halkının yüreğinde yaşayacaksın.

 

https://firatnews.com/kurdIstan/hpg-botan-sehitlerini-saygiyla-andi-172657