Hamburg’da ‘Diktatörün yargılanması için 100 neden’ kampanyası sürüyor

Almanya’nın Hamburg kentinde, “Diktatörü yargılamak için 100 neden, 100 bin imza” kampanyası için imza toplandı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) 25 Kasım’da başlattığı “Diktatörü yargılamak için 100 neden, 100 bin imza” kampanyası kapsamında imza toplamalar ve etkinlikler devam ediyor. Almanya’nın Hamburg kentindeki Landesbrücken limanda kadınlar imza topladı.

Landesbrücken limanında açılan standı çok saydı kişi ziyaret ederek, imza verdi.

İmza eylemcilerinden Ruha Baran kampanyaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Kürdistan’ın dört parçasında her gün kadınlar katlediliyor. Bu cinayetler devletten bağımsız değil. Kadına karşı şiddet ve tecavüz bir devlet politikası olarak Kürdistan’da yürütülüyor. Bunun emrini bizzat diktatör Erdoğan ve AKP hükümeti veriyor” dedi.

Tüm failler yargı önüne çıkması gerektiğini de belirten Baran, bu kampanyanın her gün daha da kitleselleşerek, kamuoyuna mal olduğunu da vurguladı.

Kadın hakları aktivisti Anja Flach da yaptığı konuşmada, kadına karşı şiddetin kadın dayanışması ile geriletilebileceğini belirtti.

“Özgür kadın düşüncesine sahip kadınların diktatörlerin ve gerici rejimlerin hedefidir” diyen Flach, kadınların birbirine daha fazla sahipleneceğini, kenetleneceğini de sözlerine ekledi.

İmza etkinliği, “Jin, jiyan, azadi” sloganı ve “Şervano” stranı ile sona erdi.