Hamburg’da imza standı ve BM’ye mektup gönderme

Almanya’nın Hamburg kentinde “Diktatörü yargılamak için 100 neden” kampanyası kapsamında stant açılırken, BM’ye de tecridin kırılması ve Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için mektuplar gönderildi.

Almanya’nın Hamburg kentinde Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) 25 Kasım’da başlattığı “Diktatörü yargılamak için 100 neden, 100 bin imza” kampanyası kapsamında stant açıldı.

Altona semtinde açılan stant Rojbin Kadın Meclisi bileşenleri tarafından organize edildi.

Çok sayıda imzanın toplandığı stantta Türk devletinin katlettiği kadınların fotoğrafları da sergilendi.

Stant ardından ise BM’ye Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğü için görevini yerine getirmesi çağrısı yapılan mektup gönderildi.

İmza kampanyasının amacına ilişkin kısa bir konuşma yapan TJK-E aktivisti Ruha Baran, “8 Mart’ı karşıladığımız bu günlerde kadına yönelik katliam, tecavüz ve şiddet politikaları hızından bir şey kaybetmeden devam ediyor. Bizler de bu politikalara karşı itirazımızı yükseltmek için tekrar sokaktayız. Ölümler dursun, hiçbir kadın şiddete uğramasın diye mücadele ediyoruz. Bunun mücadelesini verirken de katliamcıları ve diktatörleri teşhir etmek istiyoruz. Tabii buna paralel olarak da Önderliğimiz şahsında tüm topluma dayatılan bir tecrit politikası var, BM’nin görevini yerine getirmesi gerekiyor. Sonuçta tecrit bir insanlık sorunudur ve herkesin sorunudur” diye konuştu.

Hamburg Rojbin Kadın Meclisi bileşenleri tarafından organize edilen eylem ve etkinlikler “Jin, Jiyan, Azadi” ve “Be Serok jiyan na be” sloganları ile sona erdi.