Hatimoğulları: AKP kadın düşmanı bir iktidardır

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, AKP’nin kadın düşmanı bir iktidar olduğunu belirterek, “Bunu bizler meclis salonunda, koridorlarında ve komisyon toplantılarında açık bir şekilde görüyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde Bakan Süleyman Soylu’nun, HDP’li Ebru Günay’ı “Provokatörsün, sen görürsün” diyerek tehdit etmesine yönelik tepkiler devam ediyor.

Halkların Demokratik Partisi Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, “Kadınlar cephesinden değerlendirdiğimizde AKP kadın düşmanı bir iktidardır. Bunu gerçekten bizler meclis salonunda, koridorlarında ve komisyon toplantılarında o kadar açık bir şekilde görüyoruz” diye konuştu.

‘BU TAVRI KINIYOR, KABUL ETMİYORUZ’

Mecliste yaşanan gergin anları bir kez daha anlatan Hatimoğulları, şunları ifade etti: “Bizler meclis kürsülerinde yaptığımız her konuşmada demokrasi havariliği adı altında AKP milletvekillerinden biz sataşmalarla karşılaşıyoruz.”

“Biz Süleyman Soylu’yu zaten ‘hukuk tanımayın’ gibi emirler veren bir bakan olarak tanıyoruz” diyen Hatimoğulları, Soylu’nun temsil ettiği çizginin “Türkiye’de şiddeti daha da derinleştiren bir çizgi olduğunu” kaydetti.

Hatimoğulları, “Ama özellikle bir vekil arkadaşımıza dönük yaptığı bu hakaretleri, bu tehditkâr tavrı kınıyoruz. Bunu asla bizler kabul etmiyoruz” diye ekledi.

‘TEŞHİR ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Bu olaydan önce de yine HDP’li kadın vekillerden Hüda Kaya’nın yaptığı bir konuşma nedeni ile AKP’ye yakınlığı ile bilinen bir yayın organı tarafından hedef gösterildiğini hatırlatan Hatimoğulları, “Ben de yaptığım bir konuşmamdan dolayı MHP’ye yakınlığı ile bilinen bir yayın organı tarafından hedef gösterildim. Bizim bunları kabul etmememiz, yaşanmamış saymamız söz konusu bile olamaz. Asla kabul etmeyecek, göz yummayacağız. Biz Türkiye’de demokrasiyi kilitleyen değil, demokrasinin önündeki engelleri tek tek teşhir eden bir partiyiz. Teşhir etmeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘ONLARIN ŞİDDETLERİ İLE UZLAŞMAYACAĞIZ’

Hatimoğulları şöyle noktaladı: “Bunların başında Türkiye’de yaşayan ve uzun yıllardır kimlik mücadelesi veren, özgürlük mücadelesi veren Kürt halkının eşit vatandaşlık hakkı ilkesi temelinde yaşamlarının yeniden tesis edilmesini dile getiriyoruz. Bu Türkiye ve Ortadoğu barışı için elzem bir şeydir. Yine Türkiye’de yaşayan ve faşizmin yükselmesi ile birlikte kadınlar üzerinde arttan yoğun şiddet ve baskıların, kadın cinayetlerinin artmasını bizler mecliste ifade ettiğimiz için AKP tarafından tehdit ediliyor. Hedef gösteriliyoruz. Eğer bizler orada halkın seçmiş olduğu vekiller isek, kadınların iradesini temsil etmek için bulunuyorsak ki bunu kendimize görev bildik. Dolayısıyla onların bizlere dönük bu şiddetine karşı, biz mücadele etmeye devam edeceğiz. Barış demeye, Tecrit kalksın demeye devam edeceğiz. Onların şiddetleri ile kinleri ile uzlaşmaya da barışmaya da niyetimiz yok.”