HBDH: Timtik ve katlettiği bütün devrimcilerin hesabını soracağız

Av. Ebru Timtik’in adil yargılanma talebiyle düzenlediği ölüm orucunun 238’inci gününde yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yapan HBDH , “Onun katili olan faşist iktidardan Ebru Timtik ve katlettiği bütün devrimcilerin hesabını misliyle soracağız" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Yürütme Komitesi, “Ebru Timtik ölümsüzdür, katillerden hesabını soracağız” mesajı verdi.

“Avukat Ebru Timtik adil yargılama hakkı için girdiği ölüm orucunda direnişin 238. gününde şehit düştü. Ebru Timtik’in ölümsüzleşmesi faşizmin adaletsizliğinin ve hukuksuzluğunun kanıtıdır” diyen HBDH Yürütme Komitesi, faşist iktidarın gizli tanık ifadelerine dayanarak sahte belgelerle insanları tutukladığını, hapisanelere attığını belirtti. Ebru Timtik’in de gizli tanık ifadelerine dayanarak, tutsak edildiğine dikkat çeken HBDH Yürütme Komitesi şunları belirtti:

“Faşist iktidar 238 gün boyunca direnişe saldırmış, onun haklı taleplerini yok saymıştır.

Avukat Ebru Timtik ve Avukat Aytaç Ünsal, faşist iktidar tarafından savunma hakkının yok sayılmasına ve tutsak edilmesi karşısında adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna girmişlerdir. Faşist iktidar direnişin her aşamasında talepleri yok saymış onları zayıflatmak için direnişin etrafına tecrit duvarı örmeye çalışmıştır.

Ebru Timtik’in direnişi karşısında çaresiz kalan faşist iktidar şehit düşmesi sonrası cenazeye de saldırılarını sürdürmüştür. Cenazeyi adil tıptan kaçırmış ve şehidi sahiplenenlere Gazi mahallesinde saldırmıştır. Gelinen noktada faşist iktidar her türlü insanı değerden ve meşruiyet dayanaklarından uzaklaşmış durumdadır. Faşist iktidarın sözcüleri Ebru Timtik’in katilleri olarak onun cenazesine dönük saldırılarla en temel insan hakkı olan defin hakkını bile yok saymış durumdadır. Şimdide faşist katiller pişkince Ebru Timtik’in avukatlar, işçiler, gençler ve kadınlar tarafından sahiplenilmesinden rahatsız olmaktadır.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi olarak Ebru Timtik’in direnişini selamlıyoruz. Onun katili olan faşist iktidardan Ebru Timtik ve katlettiği bütün devrimcilerin hesabını misliyle soracağız. Gelinen aşamada Birleşik devrim güçleri katillerden hesabı devrimci adalet temelinde soracaktır. Katledilen hiçbir devrimcinin kanı yerde kalmayacaktır. Bu katliamın sorumluları ve ortakları Birleşik Devrim savaşçılarının haklı eylemlerinin hedefi olacaktır.

Ebru Timtik ve yakınlarına yaşatılan acıların onların gördüğü işkencelerin hesabını faşist iktidardan ve işbirlikçilerinden misliyle soracağız. Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın ölüm orucuna girmesinin sorumlusu onları gizli tanık ifadeleriyle ve sahte belgelerle tutuklayan faşist iktidardır. Dolaysıyla gelinen aşamada Aytaç Ünsal için yapılacak tek çağrı direniş taleplerinin kabul edilmesi ve hakkı olan adil yargılanma hakkının tanınmasıdır.

Faşizmin bütün saldırıları karşısında birleşik devrim güçleri olarak dağlarda direnen gerillalar, şehirlerle direnen milisler olarak mücadeleyi en güçlü şekilde örgütlemeye devam ediyoruz. Kürdistan dağlarında direnen gerillalar, şehirlerde hesap soran milisler birleşik devrim bayrağını büyütmektedir.

Bundan sonrası için Birleşik Devrim güçleri olarak Türkiye şehirlerinde faşizmin kabusu olacağız.

Gün durma günü değildir. Gün birleşik devrim mücadelesine omuz verme faşizme anladığı dilde yanıt verme günüdür.

Bu temelde faşist iktidarın topyekün saldırısı karşısında topyekün direnişi büyüterek karşılık vermeye devam edeceğiz. Faşist iktidar karşısında birleşik devrim güçlerinin görevi birleşik devrim mücadelesini büyütmek ve bu temelde ısrarcı bir şekilde Türkiye ve Kürdistan topraklarında direnişi kararlılıkla büyütmektir.”