HDP Kadın Meclisi: Güven'in çığlığını susturamazsınız

HDP Kadın Meclisi, Leyla Güven'e destek için açlık grevinde olan kadınların gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Çözüm hukuksuzlukta, baskı ve zulümde değil, İmralı kapılarının açılmasında" dedi.

HDP Kadın Meclisi, Barış Anneleri'nin de aralarında olduğu kadınların gözaltına alınmasına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı. 

Açıklamada, "Sayın Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecride karşı açlık grevi direnişi başlatan Leyla Güven’e destek amacıyla Diyarbakır, Van ve Batman İl Örgütü binamızda TJA öncülüğünde gerçekleşen açlık grevi eyleminde aralarında Barış Anneleri'nin de olduğu onlarca kadın hukuksuzca gözaltına alındı" hatırlatması yapıldı.

'KADINLAR GÜVEN'İN ÇIĞLIĞINA SES OLUYOR'

"Barışçıl bir talebe, Diyarbakır zindanından yükselen bir çığlığa ses olmak isteyen kadınların bu haklı eylemine yönelik hukuksuzluk, Leyla Güven’in 34.gününe giren açlık grevi direnişinin hangi hakikatten güç aldığını bir kez daha göstermiştir" denilen açıklamada, şunlar da kaydedildi:

"Sayın Abdullah Öcalan’a karşı İmralı’da ağırlaştırılmış bir tecrit uygulanıyor. 5 Nisan 2015’ten bu yana haber alınamayan Sayın Öcalan’ın, avukat ve aile görüşü keyfi bir tutumla engelleniyor.

'TECRİT KALKMADAN DEMOKRATİKLEŞME DE OLMAZ'

Demokratikleşme ve çözümün önündeki en büyük engel tecridin bizzat kendisidir. Sayın Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecrit kalkmadan, bu hukuksuzluk tüm boyutlarıyla teşhir edilmeden bu topraklarda barışa, özgürlük ve eşitliğe doğru adım atmaktan, demokratikleşmeden söz edilemez. Kadınlar olarak bizlere dayatılan, Türkiye halklarına dayatılan ağırlaştırılmış tecride karşı mücadelemizden ve direnişimizden asla vazgeçmeyeceğiz.

'ÇÖZÜM İMRALI KAPILARININ AÇILMASINDA'

Kadınlar olarak bizlere dayatılan, Türkiye halklarına dayatılan ağırlaştırılmış tecride karşı mücadelemizden ve direnişimizden asla vazgeçmeyeceğiz.

Çözüm hukuksuzlukta, baskı ve zulümde değil, İmralı kapılarının açılmasında ve Sayın Öcalan’a uygulanan tecride son verilmesindedir."

HDP Kadın Meclisi, açıklamasının sonunda gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması gerektiğini belirtti.