HDP, kadınları Gündoğdu'daki foruma çağırdı

HDP İzmir İl Örgütü, Gündoğdu Meydanı’ndaki forum öncesi kadınlarla buluştu, foruma katılım çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, “Demokrasi Buluşmaları” kapsamında yarın Gündoğdu Meydanı’nda düzenleyeceği forum öncesi kentteki kadınlarla yemekte buluştu. Çankaya’da bulunan bir kafede yapılan buluşmaya HDP’nin bazı kadın milletvekilleri de katıldı.
HDP İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür, foruma tüm kadınları davet etti.

'FAŞİST ZİHNİYETE KARŞI MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ'

HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, kadınların ağır bir süreçten geçtiğine dikkati çekerek, Türkiye halklarının baskı altında olduğunu söyledi. Balıkesir’de ESP ve SKM'li kadınların gözaltına alınmasına tepki gösteren Sürücü, “Bu gözaltı operasyonları kınıyoruz. AKP hükümeti bilsin ki bizim üzerimize ne kadar gelirlerse gelsinler, bu faşist zihniyete karşı mücadelemizi arttıracağız” dedi.
HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ise İstanbul Sözleşmesi’nin hedef alınmasına tepki gösterdi ve şöyle dedi: "Sözleşmeyi etkin bir şekilde takip etmedikleri gibi bir de topyekun bu sözleşmeyi ortadan kaldırmak istiyorlar. Eşbaşkanlık sistemini de gözlerine kestirmişler ve çok büyük bir saldırı var. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanındaki eril sistemi değiştirmek için mücadelemizi sürdüreceğiz."

'GÜNDOĞDU'DA BULUŞALIM'

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da kadınlara dönük gözaltı operasyonlarını kınadı. Kemalbay, "Bütün iktidarlar kadınlar üzerinden kendi iktidarlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. AKP iktidarı da bunu yapıyor. Kadınlar siyasetin en çok hedefinde olan toplumun kesimini oluşturuyorlar. Bütün dünyada kadınlara yönelik bir saldırı var. İzmir’de kadın mücadelesi çok büyük kararlılıkla devam ediyor. HDP bir kadın partisidir. 27 Temmuz da bütün kadınları Gündoğdu Meydanı’nda bir arada görmek istiyoruz” dedi.