HDP’li kadınlar: Hep birlikte sesimizi yükseltelim

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sultangazi Kadın Meclisi, hükümetin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme niyeti ve artan kadın cinayetlerine karşı bir eylem düzenledi.

HDP’li kadınlar İstanbul’daki Şair Abay Lisesi önünde açıklama yaptı. Eylemde “Kadın yaşamdır, yaşamını öldürme, tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine daha fazla tahammülümüz yok” pankartı açıldı.

Bir konuşma yapan HDP Sultangazi Kadın Meclisi üyesi Güldem Doğan, Pınar Gültekin’in katledilmesiyle kadını erkek şiddetinden koruyan yasaların kağıt üstünde kaldığını bir kez daha gördüklerini vurguladı.

Cinsiyetçiliğinbir devlet politikası haline geldiğini kaydeden Doğan, birçok kentte yaşanan kadın cinayetlerini hatırlattı.

Türk hükümetinin kadına yönelik şiddete karşı şimdiye kadarki en tamamlayıcı hukuki çerçeve olan İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açmasına da tepki gösteren Doğan, şöyle konuştu: “Biz kadınlar İstanbul Sözleşmesi'nin iptaline asla izin vermeyeceğiz ve elbette tam tersine uygulanmasında ısrarcı olacağız.”

Doğan, iktidarın kadın düşmanı politikalarına karşı çıkanları hedef aldığını belirterek, SKM’li kadınların da bundan dolayı gözaltına alındığını ifade etti.

Doğan, “Biz kadınlar kadın düşmanı politikalarına geçit vermeyeceğimizi her yerde, her platformda söylemeye devam edeceğiz. Birlikte her daim alanlarda, meydanlarda omuz omuza mücadele ettik, mücadele etmekten bir an olsun geri durmayacağız. Hayatlarımız hakkında karar almak isteyenlere karşı hep birlikte sesimizi yükseltelim" diye noktaladı.