HDP'li kadınlara taciz teşhir edildi

HDP Kadın Meclisi, son döneme birçok yöneticisinin sanal medyadan taciz edildiğini açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, üye ve yöneticilerine yönelik sanal medya hesaplarından yapılan tacizi teşhir etmek amacıyla İHD İstanbul Şube binasında açıklama yaptı. Toplantıya Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisi, Sosyalist Kadın Meclisi (SKM), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Yeni Demokrat Kadın (YDK), Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Kadınların Kurtuluşu üyesi kadınlar katıldı.

 'KADINLARA GÖZDAĞI'

Uzun bir süredir sanal medya hesaplarından taciz edildiğini söyleyen HDP İstanbul Kadın Meclisi Sözcüsü Beser Çelik, “Benim adıma birçok arkadaşıma mesaj atılıyor. Resimlerim gönderilerek, görüşülmek isteniliyor. Arkadaşlarım tehdit ediliyor" diyerek, yapılan saldırıların tüm kadınlara bir gözdağı olduğunu söyledi.
Cinsel içerikli mesajların kendisine de atıldığını söyleyen HDP Kadın Koordinasyonu Üyesi Aysun Çeper, “Fiziksel takip, sosyal medya hesaplarından cinsel içerikli mesajlar atılıyor. Bu mesajlar Dr. adlı bir hesaptan gönderiliyor. Burada kadınları seçmeleri tesadüf değil. Biz buna karşı geri adım atmayacağız. Teşhir etmeye devam edeceğiz” diye belirtti.

 'BİZİ MÜCADELEDEN VAZGEÇİREMEZLER'

Yine aynı hesaptan mesajlar aldığını dile getiren HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Esengül Demir de şunları söyledi:
“Arkadaş olup, sohbet etmek istediğini belirtti bu kişi. Reddettikten sonra benimle olan yazışması kesildi. Daha önce de pek çok kadın arkadaşa mesaj atması devam etti. Bunların tehdit ve korkutma politikası olduğuna biliyoruz. HDP ve kadın mücadelesi içerisinde yer alan kadınlarız. Yapılan tehditler ve tacizler bizi ne mücadelemizden ne de sahadan geri çekmeyecek" ifadelerini kullandı.