Hildesheim'da Kürt kadınlarından bilgilendirme standı

Almanya’nın Hildesheim kentinde Şehit Meryem Kadın Komünü, “Değişim ve Özgürlük için sen de ayağa kalk” hamlesi kapsamında iki günlük bir bilgilendirme standı açtı.

Şehit Meryem Kadın Komünü’nün organize ettiği bilgilendirme standı, Jakobi kilisenin önünde kuruldu.

Hildesheim ve çevresinde yaşayan Kürtlerin katıldığı eylemde TJK-E’nin hazırladığı bir broşür hem okundu hem dağıtıldı. Ayrıca standın bulunduğu çadırın iki yanı ve ön cepheye pankartlar asıldı. Çadır ayrıca TJK-E’nin flamaları ile donatıldı.

Perşembe günü yapılan eylem “Jin, Jiyan Azadî”, “Diren Kadınlar, Özgürlük yakındır”, “Düşmanlarımız bizi değil korkularımız öldürüyor” sloganları ile sona erdi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) Temmuz ayında başlattığı “Değişim ve özgürlük için sen de ayağa kalk” hamlesinin amacı öyle özetleniyor:

“Bu hamle özgür kadın özgür toplum önündeki tüm anlayış ve engelleri ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Yine kadının duyguda düşüncede yeniden örgütlenmesi yaşamı demokratik ulus paradigması esaslarına göre inşa etmesi özgür bir geleceğin tüm toplumlara kazandırılmasının yegane yoludur.”

Hamle kapsamında eğitim seferberliği, işgal, soykırım ve doğa katliamlarına karşı güçlü eylem hattının örülmesi, özsavunma kurumlarının örgütlendirilmesi, geniş örgütlenme ağlarının kurularak halk diplomasisinin öne çıkarılması, kadına yönelik şiddete karşı mücadele hattının oluşturulması, kadın ve çocuk kurumlaşmalarının örgütlenmesi gibi hedefler yer alıyor.