HPG: Adlarını direniş tarihine altın harflerle yazdırdılar

Heftanin’de şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “Bahoz ve Evin yoldaşlarımız, Önder Apo’nun ideolojisi ve felsefesi sayesinde aynı amaç etrafında buluşarak direniş tarihine altın harflerle yazılan bir direnişin sahibi olmuşlardır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, geçen yıl Heftanin’de şehit düşen 2 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“13 Temmuz 2020 tarihli açıklamamızda, 11 Temmuz 2020 günü Heftanin alanına bağlı Şehit Birhat ve Tepê Kartal bölgelerinde yaşanan çatışma ve bombardımanlar sonucunda Evin ve Bahoz yoldaşlarımızın şehitler kervanına katıldığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Evin Şilan
Adı Soyadı: Heyfe Ramo
Doğum Yeri: Qamişlo
Anne – Baba Adı: Gülçin – Şelal
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Temmuz 2020 / Heftanin

 

Kod Adı: Bahoz Suruç
Adı Soyadı: Mehmet Altınel
Doğum Yeri: Urfa
Anne Adı: İslım – Fehmi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Temmuz 2020 / Heftanin

 

İşgalci ve sömürgeci Türk devleti kurulduğu günden beri Kürt halkının varlığını kendi varlığına bir tehdit olarak algılamış ve hiçbir zaman Kürt halkının varlığına tahammül etmemiştir. İşgalci Türk devletinin safında yer alan Kürt işbirlikçilerine bile tahammül edilmemiş, tarihte örneği çokça görüldüğü gibi Kürt direnişleri bastırıldıktan sonra bu lanetli işbirlikçi hain Kürtler de kurşuna dizilmişlerdir.

Önder Apo’nun tarihi çözümlemeleri ve tarihten ders çıkarma tarzı sayesinde Kürt halkı ve kahraman evlatları artık sömürgeci Türk devletinin karakterini çok iyi bildikleri ve tanıdıkları için tarihi bir direnişle işgal harekâtına karşı çelikten bir kalkan olmuşlardır. Tarihsel bir direniş sürecinden geçtiğimiz bu günlerde kahraman şehitlerimiz öncülüğünde yazılan destansı direnişler gelecekte büyük bir onur ve gururla bahsedeceğimiz bir miras yaratmaktadırlar. Şehitlerin yarattıkları değerler Kürt halkı başta olmak üzere ezilen tüm özgürlükçü halkların geleceğini şimdiye değin aydınlattığı gibi, bizi aydınlık özgür geleceğe yakınlaştırdığı da bilinmelidir. 

Heftanin’de gelişen destansı direniş bir kez daha tüm faşist devletlerin ve egemenlerin alt edilebileceğini, sömürgeci düzene son verilerek özgürlüğün kazanılabileceğini ortaya koymuştur. Hayrilerin, Kemallerin, Mazlumların ve Saraların zindan direnişleri nasıl ki hiç kimsenin baş edemeyeceğini sandığı faşist cuntayı alt ettiyse, Heftanin’de savaşan Amed Zindan direnişçilerinin ardılları da yine aynı direnişçi ruhla tarihi bir direniş sergileyerek faşist Türk devletini ve işbirlikçi çetelerini Kürdistan dağlarında bozguna uğratmıştır.

Bahoz ve Evin yoldaşlarımız da bu tarihi direnişin öncülerinden olmuşlardır. Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi’ne büyük bir fedakârlık ve emekle katılan Bahoz ve Evin yoldaşlarımız, işgalcilere ve işbirlikçi çetelerine ağır darbelerin vurulduğu birçok eyleme fedai bir tarzla katılım sağlamış ve büyük başarılar elde etmişlerdir. Her biri Kürdistan’ın farklı parçalarından olan Bahoz ve Evin yoldaşlarımız, Önder Apo’nun ideolojisi ve felsefesi sayesinde aynı amaç etrafında buluşarak direniş tarihine altın harflerle yazılan bir direnişin sahibi olmuşlardır. İşgalci ve sömürgeci devletlerin her Kürdü ayrım yapmaksızın dün, bugün ve yarın soykırımdan geçirdiğini, geçirmek istediğini bilerek, tek kurtuluş yolumuzun işgalci ve sömürgecilere karşı demokratik ulusal birliğimizi sağlayarak ancak özgürleşebileceğimiz bir hakikattir. Bu hakikati Apocu fedai bir tarzla Kürdistan dağlarında pratikleştiren, son nefeslerine kadar kahramanca temsil eden Bahoz ve Evin yoldaşlarımız demokratik ulusal direnişin ve devrimci halk savaşımızın her daim saygı ve minnetle anılacak yiğit kahramanları olmuşlardır.

Başta kahraman şehit yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere, şehit ailelerine ve tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, kahraman şehitlerimizin bizlere devrettiği onur direnişini zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz.”