HRE’den ‘intikam’ eylemleri: 12 işgalci öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Efrin, Raco ve Bab bölgelerinde işgalci Türk devlet güçlerine karşı düzenledikleri eylemlerde en az 12 işgalcinin öldürüldüğünü, 9’unun yaralandığını bildirdi.

HRE yaptığı yazılı açıklamada, “Efrîn’de şehitliklere dönük insanlık dışı uygulamalarının intikamını alma kapsamında” 16 ile 19 Temmuz arasında Türk devleti ve çetelerine yönelik “etkili” eylemler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Açıklamada eylemlerin detayları şöyle yer aldı:

“16 Temmuz’da Raco ilçesine bağlı Elemdara köyünde Şehit Avesta birlikleri tarafından gerçekleştirilen sabotaj eyleminde 3 çete üyesi öldürüldü, bir çete üyesi yaralandı.

18 Temmuz’da Efrîn’de Vilat mahallesinde bir sabotaj eylemi gerçekleştirildi. Eylem sonucunda bir araç imha edildi, 2 çete üyesi yaralandı.

19 Temmuz’da Bab bölgesinde işgalci çetelere karşı bir eylem gerçekleştirildi. Eylem sonucunda doçka yüklü 2 araç imha edildi. Eylemde elde edilen bilgilere göre 7 çete üyesi öldürüldü, 5 çete üyesi yaralandı. Aynı gün Ezaz ilçesine bağlı Kilcibrîn köyünde gerçekleştirilen eylemde 2 çete üyesi öldürüldü, bir çete üyesi yaralandı.”

HRE, “Eylemlerde toplamda 12 çete üyesi öldürüldü, 9 çete üyesi yaralandı. Bu eylemler işgalci Türk ordusunun Efrîn’de şehitliklere dönük insanlık dışı uygulamalarının intikamı kapsamında gerçekleştirildi” diye ekledi.