'Jin Jiyan Azadî ile Özgürlüğe Doğru' kampanyası başladı

TJA, "Jin Jiyan Azadî ile Özgürlüğe Doğru" kampanyasının çalışmalarını Êlih’te yürüyüşle başlattı.

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Êlih’te "Bi Jin Jiyan Azadi'yê ber bi azadiyê ve / Jin Jiyan Azadî ile Özgürlüğe Doğru) kampanyasının çalışmalarını başlattı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Êlih İl Örgütü binası önünde yapılan açıklamayla kentte yapılacak eylem ve etkinliklerin startı verildi. Eyleme görevi gasp edilen Êlih Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, Barış Anneleri Meclisi, DBP PM Üyesi Nurten Üzümcü,  HDP, DBP, Yeşil Sol Parti yöneticileri ile çok sayıda kadın katıldı.

 Eylemde Silêmanî kentinde Türk devleti tarafından katledilen Jineolojî Araştırmaları Merkezi Üyesi, Gazeteci-Yazar Nagihan Akarsel de anıldı.

'SALDIRILARA VE TECRİDE KARŞI DİRENİŞİ BÜYÜTECEĞİZ'

Açıklamayı okuyan TJA aktivisti Hava Can, şunları belirtti:

“Özellikle Kürt özgürlük hareketine karşı Rojava’da, Güney Kurdistan’da kimyasal silahlar kullanıyor. Bizler kampanyamız çerçevesinde savaşa karşı, direniş ve özgürlüğü büyüteceğiz. Özellikle tüm sivil toplum örgütleri, uluslararası kurumlar ve demokratik çevrelerin bu işgale karşı özgürlük mücadelemize destek vermelerini istiyoruz. Dilimiz, kültürümüz ve kadın kimliğimiz için mücadele ediyoruz. Yoğunlaştırılan saldırılar İmralı’da uygulana tecritten bağımsız değildir. Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit çeyrek asırdır devam ediyor. Bu aynı zamanda kadın kırımına, siyasi ve toplumsal krizlerin derinleşmesine neden oluyor."

Kürt sorununun çözümünde muhatabın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğu vurgulanırken, şöyle devam edildi: “Rejimin Sayın Öcalan’a yönelik geliştirdiği tecridin temel nedeni paradigmaya yöneliktir. Türkiye’deki örgütlü kadınlara çağrıda bulunuyoruz; herkes bu kampanyaya destek vermelidir. Tüm saldırılara karşı kadın öncülüğünde, kadın kimliğimizle ve örgütlü kadın mücadelemizle toplumu özgürleştireceğiz. Gelin, birlik olalım.”

 Açıklamanın ardından kadınlar, DBP il binasından HDP il binasına kadar yürüdü.