Jinen Tîrejen Roje, 14 Temmuz şehitlerini andı, gerillayı selamladı

Jinen Tîrejen Roje, 14 Temmuz şehitleri anısına ve gerilla direnişini selamlamak için eylemler düzenledi.

Jinen Tîrejen Roje, 14 Temmuz şehitlerinin anısına 12, 13, 14 Temmuz'da Gever'de eylemler düzenledi.

Jinen Tîrejen Roje tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu bilgiler verildi:

"12 Temmuz gece saat 11-12 sıralarında Şemdinli yolu üzerinde bulunan mobeseye yönelik molotof ve ferdi silahlarla eylem gerçekleştirilmiştir. Mobese direğinde bulunan 4 kameradan 2'si tamamen yakılmış, imha edilmiştir.

13 Temmuz Mezarlık Mahallesi'nde bulunan önceden yoğun takip sonucunda tespit ettiğimiz AKP'ye çalışan ve ihanet eden C.Ç. isimli ihanetçiye uyarı amaçlı eylem gerçekleştirmiştir. Şahsın evi EYP ve havai fişekle vurulmuştur. Evin camları tamamen imha edilmiştir, işgalci polisler çağrılmış, sabah saatlerine kadar nöbet tutmuşlardır. Daha sonra ihanetçinin kimlik bilgilerini ve fotoğraflarını yayımlayacağız. Bu sadece uyarı amaçlı eylemdir. 2. eylemimiz daha sert ve daha etkili olacaktır. Kendisine son uyarımızdır.

14 Temmuz gecesi Kışla Mahallesi'nde 22.00 sıralarında devriye gezen işgalci polislere ait zırhlı araçlar EYP ve molotofla vuruldu, büyük bir sesle patlayan EYP Gever'in hemen hemen her mahallesinde duyuldu. Korku ve panik içinde olan işgalci polisler etrafa rastgele ateş açmıştır ve daha sonra mahalleden çıkmışlardır.

14 Temmuz Amed Büyük Ölüm Orucu Direnişi'nin şehitleri Kemal Pir, Mehmet Hayri Durmuş, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz."

Jinen Tîrejen Roje, gerilla direnişini selamlamak için de eylemlerini sürdürdü. Jinen Tîrejen Roje, "Birimlerimiz Zap direnişini selamlama eylemleri kapsamında Gever'in Cumhuriyet ve Güngör mahallelerinde pankart ve yazılıma eylemi gerçekleştirmiştir. Eylemlerimiz işgalci TC devletinin Kürdistan’a ve gerilla alanlarına başlattığı operasyona karşı yapılmıştır. Gerilla dağda vuracak, gençlik sokakta vuracak" dedi.