Jinên Tirejen Roje İnisiyatifi'nden İstanbul'da eylemler

Jinên Tirejen Roje İnisiyatifi, şehitlerin anısına İstanbul'da faşistlere ait araçları ateşe verdi.

Yazılı açıklama yapan Jinên Tirejen Roje İnisiyatifi, "Şehitler Zilan, Gulan ve Sema Yüce için İstanbul'da iki farklı eylem düzenledik" dedi.
"Devlet ve faşist işbirlikçiler her yerde hedefimiz olmaya devam edecek" vurgusunda bulunan inisiyatif, şunları kaydetti:
"Kürdistan devriminin en zorlu ve kazanımlı süreçlerini yaşıyoruz. İşgal girişimi yapan devlet güçlerine karşı fedaice direnen  gerilla güçleri  Zilanlar'ın, Semalar'ın ve Gulanlar'ın yolunda mücadele ederek özgürlüğe yürüyor. Her zaman şehitlerimizin ve Önderliğimizin izinde hareket edeceğiz. Şehitlerimizin fedai çizgisi ve bıraktığı değerler bizim için her şeyden önemlidir ve mücadele gerekçesidir. Bu temelde diyoruz ki Önderlik çizgisinde mücadele edelim, Kürdistan'ı özgürleştirelim."

AKP-MHP'LİLERİN ARAÇLARI YAKILDI

Açıklamada, eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

"27 Haziran akşamı İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde AKP-MHP işbirlikçilerine ait 4 araca yönelik eylem düzenlendi. Eylem sonucunda 4 araç da yakılarak kullanılmaz hale getirildi.

28 Haziran akşamı Küçükçekmece ilçesinde bomba düzenekli pankart bırakıldı ve ana cadde saatlerce trafiğe kapatıldı. Olay yerine gelen devlet güçleri bomba düzeneğini patlatıp saatlerce mahalleyi ablukaya aldı.
Eylemlerden sonra birimlerimiz güvenli bir şekilde  çekilmiştir."