Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi'nden Batman ve İstanbul'da eylem

Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi, Batman ve İstanbul'da AKP-MHP'li faşistlere yönelik eylemler düzenledi.

Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi, İmralı tecridine karşı ve şehit düşen HPG Komuta Konseyi Üyesi ve Botan Saha Komutanı Egîd Civyan'ın anısına eylemler düzenledi.
İnisiyatif tarafından yapılan yazılı açıklamada, şunlar belirtildi:
"Önderliğimiz üzerinde yürütülen tecridi kabul etmiyoruz. Biz kadınları yeniden yaratan, özgürlüğümüz için yeni bir paradigma ve yol yaratan Önder Apo'nun ne fikirlerini engelleyemezsiniz. Kürt özgürlük mücadelesi geldiği aşamada zafere doğru ilerliyor ve bu zafer yolunda İmralı'daki tecrit ve işkence sistemini yıkacağımıza kadın birimleri olarak söz veriyoruz. Şehitlerimizin mirasına sahip çıkacağız ve Önder Apo'yu özgürleştireceğiz. Son olarak şehit düşen Agit Civyan yoldaş, mücadelemiz içerisinde öncü bir komutan ve militandı, uzun yıllar yürüttüğü mücadelede Şengal direnişine ve özgürleşmesine öncülük etmiş binlerce Êzidî kadının, çocuğun kurtarılmasında öncü rol oynamıştır. Botan gibi bir alanda daha önce şehit düşen binlerce yoldaşı gibi fedai ve Apocu direnişinin temsili oldu ve şehitler kervanına katıldı. Söz veriyoruz; şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, onlara olan sözümüzü, mücadelemizi büyüterek vereceğiz."

FAŞİSTLERİN İŞ YERİ VE ARAÇLARI YAKILDI

Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi, eylemlerinin ayrıntılarını da şöyle açıkladı:

"9 Ekim'de Batman Cudi (İpragaz) Mahallesi'nde '9 Ekim Komplosu'nu lanetliyoruz, zaman özgürlüğü sağlama zamanı, be serok jiyan nabe' yazılı pankart asıldı.

11 Ekim'de Batman Beşevler Mahallesi'nde şehit Agit Civyan anısına duvar yazılamaları yapıldı.

12 Ekim'de İstanbul Florya'da AKP'li faşist bir iş adamına ait ve AKP'ye hizmet eden faşistlere ait 5 araç yakılarak imha edildi.

13 Ekim'de İstanbul Zeytinburnu'nda MHP'nin ülkü ocaklarına ait 3 araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

14 Ekim'de İstanbul Haramidere'de AKP-MHP'ye hizmet eden 1 kumaş deposu ve bu depoya ait 2 araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edilmiştir."