Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi: Tecride karşı her yeri eylem alanı yapalım!

İmralı tecridine karşı eylemler düzenleyen Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi, tüm Kürdistanlıları harekete geçmeye, her yeri direniş alanına çevirmeye çağırdı.

Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecrit işkencesine karşı eylemler düzenledi.

İnisiyatif tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Faşist TC devleti Önder Apo'ya yönelik ağır ve eşi benzeri görülmemiş bir işkence ve tecrit politikası yürütmektedir. Önder Apo'nun halktan ve dış dünyadan düşünce ve fikirlerini koparmak için tecridi devam ettiren faşist rejim aynı zamanda Kürt halkı ve PKK'nin kırmızı çizgisi olan Önder Apo'nun yaşamına ilişkin asılsız iddialar ortaya atmıştır. 22 yıldır İmralı adasında tecride karşı direnen Önder Apo için zindanlarda 27 Kasım itibarı ile başlayan açlık grevi direnişi, Maxmûr kampı ve Lavrio kampında destek buldu. Bugün zindanlardaki yoldaşlarımız öncülüğünde bu alanlarda yürütülen açlık grevi direnişi bizler için kutsaldır ve özeleştiri gerekçesidir.

'GENÇLİK VE HALKIMIZ SESSİZLİĞİNİ BOZMALI'

Bu kadar zulüm ve baskıya rağmen zindanlardaki yoldaşlarımız bu zor sürece öncülük etmektedir. Başta Kürdistan gençliği olmak üzere tüm halkımız bu direniş karşısında olan sessizliğini bozmalı ve bulunduğu her alanı direniş ve eylem alnına çevirmelidir. Her yeri eylem ve direniş alanına çevirecek gerekçemiz var, Önderliğimiz üzerinde dünyada eşi benzeri görülmemiş bir tecrit var, biz bu insanlık dışı uygulamaları kabul etmiyoruz. 40 milyonu aşkın Kürt halkının ve dünyada milyonların Önder olarak gördüğü Önder Apo için yapılacak her eylem meşrudur. Sosyal ve ekonomik olarak büyük bir çöküntü ve kriz yaşayan AKP MHP faşizmi Önder Apo ile müzakere edip bu krizi aşmak yerine Önder Apo şahsında Kürt halkına ve aynı zamanda Türkiye halklarına tecrit uygulamaktadır. Türkiye halkları da artık bu faşizme karşı sesini çıkarmalıdır.
Madem ki Türkiye devrimi Kürdistan'dan geçiyor, o halde gelin, beraber bu tecridi parçalayalım. Önder Apo'nun özgürlüğü ile Kürdistan devrimini taçlandıralım. İşte o zaman Türkiye devrimi için mücadele edilebilir ve Türkiye'de demokrasiden söz edilebilir. Kürdistan başta olmak üzere tüm dünyada kendine yurtseverim, demokratım, insanım diyen her kişi ve kurum açlık grevi direnişlerine destek olmalı ve bu tecride karşı bir an önce harekete geçmelidir. Bizler bu zor koşullarda zindanlarda direnen yoldaşlarımızı, Maxmûr kampında direnen halkımızı ve Lavrion kampında direnen tüm halkımızı selamlıyor, direnişleri ve mücadeleleri önünde saygı ile eğiliyoruz.
Başta gençler ve kadınlar olmak üzere tüm halkımız bulunduğu her alanda harekete geçmeli, bu direnişe ses vermelidir. Tecride, faşizme ve işgale son, özgürlüğü sağlama zamanı!"

AKP-MHP'Lİ FAŞİSTLERE KARŞI EYLEMLER

Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi, son eylemlerine ilişkin şu bilgileri verdi:

"15 Nisan-İstanbul Şile'de AKP'lilerin barındığı 1 evin içerisinde fuhuş ve uyuşturucu tacirliği yapıldığı tespit edilmiştir. Birimlerimiz tarafından eve eylem düzenlendi, bina içerisindeki uyuşturucu ile ateşe verip kullanılmaz hale getirildi.

16 Nisan-İstanbul-Fatih'te Türk faşistlerine ait fuhuş evi olarak kullanılan 1 ev birimlerimizce ateşe verilip kullanmaz hale getirilmiştir. Ayrıca kadınlara zorla fuhuş yaptıran Mahmut isimli şahıs birimlerimizce cezalandırılmıştır.

17 Nisan - İstanbul-Tuzla'da AKP-MHP'li faşist bir işadamına ait 1 mobilya üretim fabrikası birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanılamaz hale getirilmiştir.

17 Nisan - İstanbul-Hadımköy'de AKP-MHP'li faşistlerin yoğunlukta yaşadığı bölgede birimlerimizin tekniki bir eylem tarzıyla ilçede bulunan merkezi elektrik trafosuna sabotaj eylemi düzenlendi; ardından ateşe verilmiştir. İlçede bulunan 5 mahalle saatlerce elektriksiz bırakılmıştır."