Jinên Tîrêjên Rojê bir fabrika ve 13 aracı yaktı

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, faşistler ve işbirlikçilere ait bir fabrika ve 13 aracı ateşe verdiklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, "Kürdistan da devam eden tarihi gerilla direnişini selamlıyor ve bu direnişe öncülük eden şehitlerimizi anıyoruz. TC devletinin katliamcı ve soykırımcı politikalarına ve imha saldırılarına karşı Önder Apo’nun paradigmasını ve ideolojisini esas alan gerilla güçleri fedaice direniyor ve Kürdistan dağlarında TC çetelerine büyük ve tarihi darbeler vuruyor. Heftanin’de nasıl direniş varsa ve düşmana darbe vuruyorsa bizler de onların sesi olacağız ve düşman güçlerini ve faşistleri hiç beklemedikleri anlarda kendi şehirlerinde evlerinde vuracağız” dedi.

Açıklamada İstanbul’da dört ayrı yerde düzenlenen eylemler şöyle sıralandı:

“23 Ağustos günü İstanbul Silivri’de AKP’li yandaşlara ait bir ilaç üretim şirketine ait tesis ve fabrikaya yönelik birimlerimiz sabotaj eylemi düzenledi. Yapılan bu eylemde fabrika ve şirkete ait üç araç yanarak imha oldu. Eylem sonucun şirket 100 milyon TL. zarara uğratıldı.

24 Ağustos günü İstanbul Fatih’te ülkü ocaklarına ve AKP’lilere ait 4 araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

24 Ağustos günü İstanbul Beykoz’da AKP’li bir işadamına ait iki lüks araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

25 Ağustos günü İstanbul Kartal’da AKP-MHP’li faşistlere bağlı kendi kişiliğini, onurunu, Kürt kimliğini satmış işbirlikçilere ait 4 araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edilmiştir.”

Açıklama şu ifadelerle son buldu:

“Bu eylemler Kürt Özgürlük Mücadelesinde ve Kadın Özgürlük Mücadelesinde büyük emekleri olan ve öncülük eden Şehit Delila Meyaser ve Leyla Agiri yoldaşların anısına düzenledik. Her iki yoldaşımız da mücadele içindeki duruşları, çizgileri, emekleri ve Önder Apo’ya olan bağlılıkları ile mücadelemize ışık tutacak ve yolumuzu aydınlatacak. Başta genç kadınlar olmak üzere tüm Kürdistan gençleri bu bilinç ile yaklaşmalı, düşman gerçekliğini kavramalı ve her alanda gerilla saflarında ve şehirlerde mücadele ve direnişte yerlerini almalıdır.”