Jinên Tîrêjên Rojê'den '15 Ağustos' eylemleri

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, Gever'de eylemler düzenleyerek 15 Ağustos'u selamladı, gençliği eylemleri büyütmeye çağırdı.

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, 15 Ağustos Atılımı'nın yaklaşan yıl dönümü vesilesiyle Gever'de bir dizi eylem gerçekleştirdi.

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Diriliş Devrimini başlatan 15 Ağustos 1984 hamlesinin büyük komutanı Mahsum Korkmaz şahsında şehit düşen tüm gerilla komutanları ve savaşçılarını minnet ve saygıyla anıyoruz. Ağustos ayında şehit düşen büyük komutanlar Engin Sincer, Atakan Mahir ve Zeki Şengali’yi de saygı ve minnetle anıyor, onların özlemleri olan özgür Kürdistan ve demokratik Ortadoğu’yu gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz. Önder Apo’nun, tüm Kürt halkının, dağda, zindanda ve her yerde soykırımcı sömürgeciliğe karşı direnenlerin Diriliş Bayramını kutluyoruz" denildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Bu direniş ateşi Büyük komutan Agitler'le (Mahsum Korkmaz) başlayıp Beritan çizgisinde kadın direnişini, Zilanlar'la kadın fedailik çizgisini açığa çıkararak, aralıksız süreklileşen bugün Zap, Avaşin ve Metina devrimci hamlelerinde bu direniş ruhu ve çizgisi ifade bulmaktadır. Bize direniş geleneği ve onurlu bir yaşamı ören tüm bu direniş ve mücadele şehitlerini büyük bir saygı, sevgi ve minnetle anarken; yollarının takipçileri olduğumuzu, mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz."

EYLEMLERİN DETAYLARI

Açıklamada, eylemlerin detayları da şöyle açıklandı:

"25 Temmuz gecesi 01.00-02.00 sıralarında Gever'in Güngör Mahallesi'nde devriye gezen işgalci polislere ait sivil araç ve zırhlı araçlar 2 koldan ferdi silah ve EYP ile pusu taktiğiyle vurulmuştur. Önceden yola bırakılan EYP, zırhlı araçların geçtiği sırada patlatılmıştır. Ejder tipli zırhlı araçta çok büyük hasar meydana geldiği birimlerimizce görülmüştür. Diğer bir koldan aynı devriyenin içinde bulunan sivil araç ferdi silahlarla vurulmuştur. Korku, panik içinde olan işgalciler sirenler açıp mahalleden hızlıca kaçmışlardır. Ve birimlerimiz bu başarı eylemlerini kutlamak amacıyla eylem yapıldığı alana gidip bir süreliğine halaylarla eylemlerini kutlamışlardır.

27 Temmuz gecesi saat 8.30 sıralarında Gever'in Mezarlık Mahallesi'nde bulunan sağlık ocağının hemen önünde halka GBT sorgulaması ve arama yapan işgalci polis ve bekçiler havai fişeklerle vurulmuştur. Buna karşılık direkt ateş açmışlardır, birimlerimiz önceden hazırladıkları molotoflarla öz savunmaya geçmişlerdir, uzun süre çatışmalar yaşanmış ve sonunda işgalcileri mahallemizden çıkarmayı başarmışlardır.

30 Temmuz gecesi saat 00.00 sıralarında Orman Mahallesi'nde bulunan ve işgal eden çevik kuvvet karakolu EYP ve ferdi silahlarla başarılı bir şekilde vurulmuştur. Karakolun içinde bulunan işgalci polisler, 10-15 İşgalci toplandıkları anda sızma taktiğiyle EYP atılmış, işgalcilerin içinde patlatılmış ve ardından ferdi silahlarla vurulmuştur. Eylem sonrasında karakolun tüm ışıkları kapatılmıştır, ambulansların da gizli ve ışıklarını kapatarak karakolun içinde girildiği görülmüştür. Ağır yaralanan işgalci polislerin olduğu kesinleştirilmiştir fakat net sayı alınamamıştır.

Eylemler başarıyla sonuçlandıktan sonra birimlerimiz alandan güvenli bir şekilde çekilmiştir.

Faşist TC devleti ve yandaşları bilmelidir ki eylemlerimizi bir üst seviyeye yükseltip bu tarz ağır darbeler vurmaya devam edeceğiz.

Bütün Gever gençliğine ve halkına çağrımızdır; sürekli hareket halinde bulunan birimlerimiz Gever'in bütün mahallelerini işgalci polislere ve ihanetçilere mezar edecek, her an her yerde vurmaya devam edeceğiz. Bütün Gever gençliğimizi bu kutlu mücadeleye davet ediyoruz."