JXK: Kürdistan’da yaşananlar için hemen harekete geçilmeli!

Almanya’nın Wuppertal kentinde JXK aktivistleri dün ilaç üretim fabrikası BAYER binasında sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Almanya’nın Wuppertal kentinde Jinên Xwendekarên Kurdistan (JXK) aktivistleri, “Werin Cenga Azadîyê” hamlesi kapsamında 13 Ekim günü akşam saatlerinde BAYER ilaç üretim fabrikasında bir eylem gerçekleştirdi. Genç kadınlar öncelikle firma müvekkiline dosya sunmak istedi. Dosya sunmak isteyen genç kadınlar başta polis müdahalesi ile karşı karşıya kaldı. Kadınlar, dosyayı sunmadan alandan ayrılmayacaklarını vurguladı. Bir süre sonra firma temsilcisinin gelmesi ile birlikte dosya sunuldu. Dosyayı alan temsilci, içeriği değerlendirilip ilerleyen süreçte bir tartışma yürütebileceklerini dile getirdi.



Sunulan dosyada ise Kürdistan’da devam eden kimyasal silah kullanımına destek olunan bir firma olunduğu için artık bu kararlardan vazgeçilmesi istendi. Dosyada, NATO ülkelerinin de bu konuya artık bir çözüm bulmaları dahilinde kimyasal silah kullanımına yardım etmekten vazgeçilmesi talep edildi.

Bir diğer genç kadın grubu ise binanın kamu halkına yansıyan dış köprü kısmında bir pankart açtı. Pankart üzerinde bir görsel çizim ile BAYER’in kimyasal silah üretimi ve bunun faşist Türk devletine olan desteği yansıtıldı.

Yaklaşık 1 saat süren eylemin sonucunda JXK adına bir açıklamada bulunan kadınlar, şunları belirtti:

“TC devletinin işlediği savaş suçlarının kamuoyuna deşifre edilmesini ve Kürdistan’da yaşanan durum için hemen harekete geçilmesini vurguluyoruz. Önümüzdeki süreçte ise biz JXK aktivistleri olarak savaş suçu olarak kullanılan kimyasal maddelerinin üretiminde olan fabrikaların ve işletme merkezlerinin deşifre edilmesi için her zaman çalışmalarımız olacaktır.”