'Kadın emeğini görünür kılana kadar mücadele edeceğiz'

Kadınların ev içinde yaşadığı sorunlara dikkat çeken HDP’li Remziye Güçlü, "Biz her yerde kadınların yanında olmaya çalışıyoruz. Kadın emeğini görünür kılana kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mamak İlçe Yöneticisi Remziye Güçlü, kadınların yaşadığı sorunlara ilişkin konuştu. Evde, işyerinde, sokakta, her yerde kadına yönelik şiddetin arttığını vurgulayan Güçlü, "İstanbul Sözleşmesi yaşatır diye boşuna demiyoruz. Biz kadınlar tarihten bu yana yok sayılma ile mücadele ediyoruz. İstanbul Sözleşmesi bizim için bu yüzden önemli.

AKP-MHP eril erkek zihniyeti kadının kendileri için ne kadar önemsiz olduğunu bize bir kez daha gösterdi. 21. yüz yılda hala aynı sorunları yaşıyoruz. Hiçleştirme, katliam, şiddet her türlü baskıya maruz kalıyoruz. İstanbul Sözleşmesi bizim için umuttur. Evet, şiddeti belki tamamen ortadan kaldırmıyor, ama caydırıcılığı olması bile bizim için önemli" dedi.

EN FAZLA PSİKOLOJİK ŞİDDETE MARUZ KALIYORLAR

Yaşadıkları bölgede de çok fazla şiddete uğrayan kadın olduğunu vurgulayan Güçlü şahit oldukları olaylara ilişkin şunları anlattı: "Kadınlar cinsel, psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalıyor. Biz kadınların her yerde yanlarında olmaya çalışıyoruz. Mamak bölgesinde çok fazla şiddete maruz kalan ve bizlerden yardım isteyen kadın var. En çok Türk kadınları geliyor. En fazla yaşadıkları şiddet biçimi de psikolojik şiddet.

Bunun dışında da eşi tarafından aldatılan, eşi tarafından tecavüze uğrayan kadınlar var. Çocukları için, ekonomik sorunlar yüzünden, ya da tehdit edildikleri için evli kalmaya devam ediyorlar. Belki parti olarak maddi bir yardımımız olamıyor ama manevi olarak her anlamda yanlarında olmaya çalışıyoruz."

KADIN PARTİSİYİZ

HDP’nin kadın partisi olduğunun altını çizen HDP Mamak İlçe Yöneticisi Remziye Güçlü, 'Partimin onurlu mücadelesini yürütmek benim için çok anlamlı' diyerek, kadın emeğini görünür kılana dek mücadele edeceklerini söyledi. Koronavirüsten dolayı çalışmalarının aksadığını belirten Güçlü, bayram sonrası tekrar çalışmalarına hız vereceklerini söyledi.

Her konuda sonuna kadar kadınların arkasında olacaklarını kaydeden Güçlü konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Kadınların zamanı sürekli ev temizliği, çocuk bakımı ve yemek yapmakla geçiyor. Biz Mamak ilçe örgütü olarak, farklı etkinlikler yapacağız. Kadın buluşmaları ve piknikler gerçekleştireceğiz. Mamak ilçe örgütünde 3 kadınız ve bu 3 kadınla çok güzel şeyler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Kadın emeğini görünür kılana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz."