GÖRÜNTÜLÜ

Kadın gerillalardan 8 Mart mesajı

YJA Star gerillaları Delîla ve Sorxwîn Kobanê, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayarak mücadele mesajı verdi.

DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ

Delîla ve Sorxwîn Kobanê, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kadınlara bir yol sunduğunu ve kadınların da bu çerçevede mücadele ettiğini belirterek, "Egemen zihniyetli sistemi yıkmak için bütün dünya kadınları yönlerini özgürlük dağlarına çevirmelidir" dedi. 


Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayan YJA Star gerillası Delîla şunları söyledi: “Önder Apo kadın ordulaşmasında ve kadının maneviyatının yükseltilmesinde öncü ve yaratıcı olandır. Bir kadın olarak; bu dağlarda savaşmak, mücadele vermek, bu mücadeleyi yürütmek bizlere büyük bir güç ve moral vermektedir. Bu güç ve moral toplumdaki kadınlar için öncülükte adım atmalarına vesile oluyor. Çünkü sokaklarda, şehirlerde ve tüm dünya genelinde kadınlar ayağa kalmış ve Jin Jiyan Azadî'' şiarı ile yürüyorlar. Bu da düşmanın yüreğine korku salıyor. Bundandır ki kadınlara saldırmaktadırlar ve bunun kurtuluşunun peşine düşmüşler. Fakat Önder Apo bizlere ayakta durmamız ve yürüyebilmemiz için bir yol sundu. Biz de bu hareket içerisinde yer alıyoruz ve mücadele ediyoruz. Önderliğin ideolojisinde felsefesinde kendimizi derinleştiriyoruz ve mücadelemizi daha çok büyütmeye çalışıyoruz ki daha büyük adımlar atabilelim. Tekrardan tüm hegemon ve egemen güçlere karşı mücadele veren tüm kadınların 8 Mart'ını kutluyoruz, ''Jin Jiyan Azadî'' diyoruz.''


YJA Star gerillası Sorxwîn Kobanê'de bugün vesilesiyle şunları söyledi: ''Önder Apo'nun emek ve fikirleri ve ''Jin Jiyan Azadî'' sloganı ile kadın mücadelesi olarak başladı. Şimdi herkesin gördüğü gibi bütün dünya kadınlar bu slogan etrafında mücadele yürütüyor. Bu slogan ile her yerden, her taraftan kadınlar ayağa kalktılar ve egemen zihniyet, köleci zihniyete karşı mücadele yürütüyorlar. Tüm bunlar Önder Apo'nun emekleri, çabaları ve fikirlerinden kaynağını alıyor. Ve bu mücadele halen de devam etmektedir. Herkes de görmektedir ki bugün özgürlük dağlarına karşı saldırılar olmaktadır ve biz de Erdalların, Rojhatların, Rûkenlerin, Saraların ruhu ile bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Tıpkı Azê Arkadaşımız gibi savaş tünellerinde, Azê gibi bir irade ile Azê'ninki gibi bir mücadele tarzı ile, bize karşı yürütülen saldırılara karşı mücadelemizi daha da büyüteceğiz ve bu saldırıları boşa çıkartacağız. Bunun için bütün dünya kadınlarına çağrımızdır; egemen zihniyetli sistemi yıkmak için yönünüzü özgürlük dağlarına çevirmelidir.”