Kadın Meclisi: Aqide Ana’nın yolundan gideceğiz

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi, şehit düşen Kadın Adalet Meclisi Üyesi Aqîde Ana’yı andı, "Yolundan yürüyeceğiz" mesajını verdi.

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi, 13 Ekim 2019’da işgal saldırılarına karşı Serêkaniyê’ye giden konvoya yönelik bombardımanda şehit düşen Kadın Adalet Meclisi üyesi Aqide Ana’yı yaptığı açıklama ile andı.
Açıklamada, "13 Ekim, mücadele tarihini şehadetine kadar sürdüren ‘Düşmana karşı güçlerimizin yanında yer almak için Serêkaniyê’ye gideceğim. Güçlerimiz ve ciğerlerimiz (çocuklarımız) dışında kimseye inancımız yok’ cümleleriyle sonlandıran Aqide Ana’nın şehadetinin birinci yıl dönümüdür" denildi.

'ÖZGÜRLÜK YOLUNU TAKİP EDİYORDU'

Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Kuzey ve Doğu Suriyeli binlerce kişi, bölgeyi işgalci Türk devleti ve bağlı çetelerinden korumak ve aralıksız devam eden saldırılara karşı canlı kalkan olup sivillere yardım etmek için yönünü Serêkaniyê ve Girê Spî’ye çevirdi. Aqide Ana, şehitlere sonuna kadar özgürlük yolunu takip etme sözü veren annelerden biriydi. Aqide Ana Kongreya Star üyesiydi ve 19 Temmuz devrimini başlangıcında meclis ve kominlerin kuruluşunda yer aldı. Durmadan demokratik ulus sisteminin kalıcı olması ve toplumsal adaletin sağlanması için çalıştı.
Suriye Kadın Meclisi olarak Aqide Ana ve insanlığın, kadınların haklarını savunma yolunda şehit düşen tüm kadınları saygıyla anıyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerinde kadın kazanımlarını ve kadınların hayalini gerçekleştirmek için onlarla aynı yoldan gideceğimize söz veriyoruz. Sivil toplum örgütlerini ve kadın örgütlerini düşmanların Suriye’de işlediği savaş suçlarına karşı çıkmaya ve Türk devletinden hesap sormaya çağırıyoruz.”