Kadın ve çocuk katliamları ve tecavüze karşı Bern’de eylem

Türkiye ve Kürdistan coğrafyasında kadınlarla çocuklara yönelen erkek egemen devlet destekli taciz, tecavüz ve katliam saldırılarına karşı kadın mücadelesinin önemine dikkat çekmek için İsviçre'nin başkenti Bern'de bir eylem düzenlendi.

İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) tarafından Bahnhofplatz’da düzenlenen eylemde Türk askerleri başta olmak üzere erkek şiddetiyle tecavüz ve katliamlarla kadınlarla çocukları hedef alan saldırılar protesto edildi.

Eylemde “Türk ordusu Kürdistan'da kadınlarla çocuklara tecavüz edip, onları katlediyor” yazılı pankartın yanı sıra "Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz", "Yaşasın kadın mücadelemiz", "Tacize, tecavüze, katliamlara karşı kadınlar susmayacak" yazılı dövizler taşındı.

YJK-S aktivistinin konuşması ile devam eden eylemde sık sık Almanca ve Fransızca "Kadın katili, çocuk katili Erdoğan", "Katliam ve tecavüze karşı mücadeleye, hemen şimdi", "Jin, jiyan, azadi" sloganları atıldı.

Eylemde AKP / MHP destekli katliamlarda yaşamını yitiren kadınların isimleri tek tek okunarak yaşamlarından kesitler aktarıldı.

Eylem bildirilerin okunmasının ardından sloganlarla sona erdi.