Kadına yönelik şiddet Duisburg'da protesto edildi

Almanya’nın Duisburg kentinde Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi tarafında bugün düzenlenen eylem ile kadına yönelik şiddet protesto edildi.

Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi tarafında 14’cisi gerçekleştirilen eylem saat 17.00’de König-Heinrichplatz’da şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Eylemde Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) bayrakları ve kadına yönelik şiddeti kınayan pankartlar taşındı.

Eylemde bir konuşma yapan Naciye Tolhildan, son günlerde dünyada ve Türkiye'de artan kadın cinayetlerini kınarken, sadece Ağustos ayında 27 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü, 23 kadının da şüpheli şekilde öldüğünü ve son 7 ayda 157 kadının erkekler tarafında katledildiğini, 86 kadının ise şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdiğini belirtti.

Kürt halkına ve kadınlara yönelik bu sömürgeci tecavüzcü zihniyete gerekli cevabı Kürt halkının Özgürlük Hareketi’nin her zaman olduğu gibi öz savunma temelinde vereceğini de dile getiren Tolhildan “Bizler de Avrupa’da yaşayan Kürdistanlı kadınlar olarak Türk devleti ve işbirlikçi çetelerinin tecavüzcü zihniyetini kınıyor, halkımızı, kadınları ve uluslararası kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

Türkiye ve destekli tecavüzcü çetelerin son zamanlarda Efrîn ve Serêkaniyê'de kadınlara yönelik kaçırma, tecavüz, çıplak işkence uygulamalarının devam etiğini de hatırlatan Tolhildan tüm bunlar dünyanın gözleri önünde olurken tüm dünya söz konusu Kürtler olunca dört maymunları oynamaktadırlar dedi. TÇS adına da yapılan konuşma ardından eylem "Kadına karşı şiddete hayır”, “Jin, Jiyan, Azadi" sloganları ve 12 Eylül'de Düsseldorf ’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük yürüyüşüne katılım çağrısıyla sona erdi.