Kadınlar alanlarda: Jin-Jiyan-Azadi!

Kürt kadınlar, Jin-Jiyan-Azadi direnişinin yıl dönümünde sokaklara çıktı.

Jîna Emînî’nin katledilişinin yıl dönümü nedeniyle Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde birçok kentte yürüyüş ve açıklama yapılıyor.


WAN 
“Jin,Jiyan, azadî” direnişinin yıl dönümünde Wan’da Beşyol mevkinde bulunan Dabbaoğlu Park’ında düzenlenen eyleme çok sayıda kişi katıldı. Polis, kadınların parkta bir araya gelmesini engellemeye çalıştı. TOMA, zırhlı araç ile ablukaya alınan parka kadınlar ablukayı aşarak giriş yaptı. 
Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Kürt kadını öncülüğünde ortaya çıkan “Jin, jiyan, azadî” sloganının evrenselleştiğine değindi, "Molla rejiminin nasıl ki Jîna şahsında kolonları sarsıldıysa, AKP-MHP faşist iktidarı da cinsiyetçi politikaları da Kürt ve Türkiyeli kadınların öncülüğünde yıkılacak" dedi.


MÊRDÎN
Mêrdîn’in Qoser (Kızıltepe) ilçesinde de basın açıklaması gerçekleştirdi. Özgürlük Meydanı’nda gerçekleşen eyleme Mêrdîn Barış Anneleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) il ve ilçe örgütleri, Yeşil Sol Parti Mêrdîn Milletvekilleri Beritan Güneş, Kamuran Tanhan ile çok sayıda kişi katıldı.
HDP Qoser İlçe Eşbaşkanı Aysel Ayav, "Kadınların sokakları, direniş alanlarını bırakmadıklarını gördük" dedi. Yeşil Sol Parti Milletvekili Beritan Güneş, “Kadınların varlığından korkuyorlar" şeklinde konuştu.