Kadınlar bakanlığı protesto etti, eyleme çağırdı

İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu, Türk Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nı protesto etti, 1 Temmuz eylemine çağırdı.

İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu, kadına şiddetteki artışı “tolere edilebilir" olarak ifade eden Türk Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ı, İstanbul Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde protesto etti:  

Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilme kararına karşı tepkilerini haykırmak için tüm kadınları 1 Temmuz’da saat 19.00’da Taksim Tünel’de yapılacak eyleme çağırdı.

Kadınlar, sık sık, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Hayır, tolere etmiyoruz”, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” sloganlarını attı.

Kadınlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın şiddeti meşrulaştırdığına dikkat çekerek, İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu’nun manifestosunu okudu.

“Hiçbir değer yaşam hakkımızdan üstün değil” vurgusunun yapıldığı manifestoda şunlar kaydedildi: “İstanbul Sözleşmesi’ni keyfine göre iptal eden, kendi siyasi geleceğini kadınların yaşam hakkının üzerinde tutan, kendi vatandaşına cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimi üzerinden şiddet uygulanması çağrısı yapanlar açıkça hukuku hiçe sayıyor, alenen suç işliyor. İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamakla yükümlü olduğu halde uygulamayanlar: ya şiddeti önleme ve eşitliği sağlama konusunda görevinizi yapın ya da istifa edin. Devletin, Adalet Bakanlığı’nın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, İçişleri Bakanlığı’nın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, Sağlık Bakanlığı’nın, yerel yönetimlerin ve özel sektör dâhil olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların İstanbul Sözleşmesi’ni uygulama yükümlülüğünü hatırlatıyoruz. Herkesi de İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için, sözleşmenin temelini oluşturan toplumsal cinsiyet eşitliğinin hayata geçirilmesi için seferberliğe çağırıyoruz! Nasıl bu sözleşmeyi mücadelemizle var ettiysek, sözleşmenin esasının hayata geçirilmesi ve asla itaat etmiyoruz demek için 1 Temmuz’da sokaktayız!”